Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський нагородив лідера української громади у Канаді державним орденом

Орден «За заслуги» I, II, III ступеня – державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Фото mil.gov.ua.

Зеленський нагородив лідера української громади у Канаді державним орденом

Також орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили радницю українського Міністра оборони Джилл Синклер

Згідно з Указом Президента України №538/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера» за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність  орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Тараса Багрія та Джилл Синклер.

Тарас Багрій – уродженць Дрогобича Львівської області. Очолював КУК Торонто у 2014-2020, присвятив майже 20 років свого життя роботі в КУК та розвитку української громади в Канаді на провінційному та федеральному рівнях, а також поглибленню співпраці діаспори з Україною. Він є членом Ради директорів Міжнародного фонду Івана Франка. Активно займається волонтерською діяльністю.

Вітання з цієї нагоди провіднику української громади в Торонто Тарасу Багрію виголосили в Світовому конгресі українців.

У 2019 році Тарас Багрій був нагороджений «Медаллю волонтера» генерал-губернатора Канади за значний та багатолітній внесок у розбудову громади у Канаді та за її межами на добровільних засадах. Високу нагороду нашому земляку вручила особисто генерал-губернатор Канади Джулі Пайєт.

Реклама Google

Джилл Синклер – представниця DRAB, багаторічна радниця українського Міністра оборони. Вона ж була головним організатором від Канади Міжнародної конференції з питань реформ (Торонто, 2019).

Вітання з цієї нагоди провіднику української громади в Торонто Тарасу Багрію виголосили в Світовому конгресі українців (СКУ) у Фейсбуці.

«Вітаємо Тараса Багрія, знаного провідника української громади в Торонто та керівника менторської програми Світового конґресу українців, із заслуженою відзнакою – державною нагородою України, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня з нагоди Міжнародного дня волонтера», – йдеться у дописі.

В поосольстві України в Канаді також привітали Багрія. «Вітаємо Тараса Багрія, президента Конгресу українців Канади (відділ Торонто) у 2014 – 2020 роках, з державною нагородою України - орденом «За заслуги» ІІІ ступеня з нагоди Міжнародного дня волонтера», – зазначили на Фейсбук-сторінці дипустанови.

Як повідомлялося, орденом «За заслуги» III ступеня нагороджуються працівники посольств іноземних держав в Україні, відомі державні, політичні, громадські діячі, митці, науковці, бізнесмени та інші особи.

Орден «За заслуги» I, II, III ступеня - державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Читайте також: Зеленський вручив «Золоту зірку» Героя України батьку загиблого айдарівця з Волині.

Telegram Channel