Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Микитась підкрався непомітно

Гройсман на своїй посаді брав хабарі від крупних забудовників?

Фото із сторінки Дмитра Вовнянка у Фейсбуці.

Микитась підкрався непомітно

Фраза Володимира Винниченка, що українську історію не можна вивчати без заспокійливого, стає актуальною для української політики. Без заспокійливого – ніяк. Інакше можна луснути від сміху

Вищий антикорупційний суд назвав екс-прем’єра Гройсмана хабарником, а НАБУ провела в його офісах обшук. Чому? Слідкуйте за руками.

 Від 2017 р., тобто від часів прем’єрства Гройсмана НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей, під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія «Укрбуд» бізнесмена і депутата Максима Микитася. А Нацгвардія – це одне з відомств в сузір’ї міністра Авакова.

Ніби – Микитась передав НАБУ свій телефон і документи з компроматом на Гройсмана (колишня влада) та радника голови ОПУ Олега Татарова (нинішня влада). Ба-більше, за словами Бутусова, Микитась особисто дав Гройсману хабар на суму 75,5 мільйони грн.

З жовтня 2019 р. пан Микитась перебуває під арештом з перервами. З перервами – тому кілька разів він виходив під заставу, знову вертався «до діда Лук’яна», знову виходив і навіть намагався улетіти в Лондон. Зняли з рейсу. Прямо як у голлівудських трилерах.

2 грудня пан Микитась знову вийшов на свободу. «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомила, що пан Микитась пішов на угоду зі слідством – він розповів НАБУ дуже багато цікавих історій про дуже цікавих осіб із минулої і теперішньої влади.

І от сьогодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ по справі про хабарі в компанії «Укрбуд» провела обшуки в структурах екс-прем’єра Володимира Гройсмана. Ніби – Микитась передав НАБУ свій телефон і документи з компроматом на Гройсмана (колишня влада) та радника голови ОПУ Олега Татарова (нинішня влада). Ба-більше, за словами Бутусова, Микитась особисто дав Гройсману хабар на суму 75,5 мільйони грн. У НАБУ пресі відповіли, що не можуть прокоментувати інформацію – бо то таємниця досудового розслідування. Проте. Постанову Вищого антикорупційного суду про те, що Гройсман отримав 75,5 мільйонів грн. хабара від Микитася оприлюднив журналіст Владислав Сидоренко.

Це що ж виходить? Гройсман на своїй посаді брав хабарі від крупних забудовників? Чи існує якась інші причина обшуків? Речник Володимира Гройсмана Василь Рябчук заявив, що причина існує – згідно останнього рейтингу від групи «Рейтинг» Гройсман посів третє місце в рейтингу довіри українців з результатом 31%. Мовляв, все це – брудна політична кампанія. Тобто, опосередковано пан Рябчук у переслідуваннях звинуватив діючу владу!

І от це вже щось нове. Бо Володимир Гройсман останнім часом перетворився на справжню телезірку. Гройсман на ICTV. Гройсман у Савіка Шустера. Гройсман – на «Україні 24». Гройсман переконує ніби створення ВАКС – саме його заслуга! Оцініть іронію! Гройсман переконує всіх, що саме він а не Порошенко створив ВАКС – а ВАКС в той самий час називає його хабарником!

Нарешті. Гройсмана називають кандидатом у прем’єр міністри України в разі відставки уряду Шмигаля. Гройсман на ефірах доводить як він готовий працювати з командою Зеленського. І тут – такий дарунок.

Все вказує на те, що у даному випадку ні про які політичні переслідування не ідеться як таке. Схоже Гройсман таки брав хабарі від Микитася. І це, до речі, багато чого пояснює. Це пояснює дивні оборудки, які почалися біля уряду Гройсмана в період між відставкою Порошенка і відставкою Гройсмана – світловідбиваючі жилети для дітей коштом бюджету пам’ятаєте? А ще – це пояснює чому Гройсман під час парламентських виборів почав працювати проти Порошенка.

От як тут не луснути від сміху? Без заспокійливого – ніяк. Тільки в Гройсмана рейтинг довіри зросте, тільки про прем’єрство зайде розмова, а тут – підкрався непомітно… Микитась.

Дмитро ВОВНЯНКО, журналіст, доброволець АТО.

Telegram Channel