Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині протестували гірники: хочуть працювати в неділю, аби було за що жити

Протест працівників ДП «Волиньвугілля».

Фото "Буга".

На Волині протестували гірники: хочуть працювати в неділю, аби було за що жити

Гірники 7 грудня зібралися у приміщенні підприємства, аби вирішити, як їм працювати далі

Нововолинські шахтарі знову протестують. Обуренні критичною ситуацією, яка наразі склалася на ДП «Волиньвугілля».

Про це пише інтернет-видання «Буг».

Емоційно, з криками та лайкою шахтарі висловлювали своє незадоволення роботою чинного керівництва та умовами праці. Гірники наголошували: підприємство та люди, які на ньому працюють, зараз – на межі.

Мільйонні борги за електроенергію, і у результаті цього – відключення світла, кількамісячна заборгованість заробітної плати, різке зменшення вуглевидобутку, зношена аварійна техніка – ці та інші претензії вони висловили технічному директору ДП «Волиньвугілля» Анатолію Головку, а також запитали в нього, коли ж нарешті ситуація покращиться.

 Ситуація на шахтах №9 та Бужанка – дійсно критична, однак запевнив, що не все з того, що від нього вимагають, – у його компетентності.

 

Реклама Google

У свою чергу, Анатолій Головко частково погодився із звинуваченнями шахтарів. Він визнав, що ситуація на шахтах №9 та Бужанка – дійсно критична, однак запевнив, що не все з того, що від нього вимагають, – у його компетентності.

За його словами, зараз вугільна галузь України переживає важкі часи: ціна на вугілля у порівнянні з минулим роком знизилася майже наполовину, через заборгованість вимкнули електроенергію, а без неї робота на шахтах «заморозилася», до того ж працівникам кілька місяців не виплачують заробітну плату.

«Я це все розумію. Але ці питання не в моїй компетенції», – наголосив Головко.

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel