Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відома телеведуча Яніна Соколова закликала жителя Луцька вивчити українську мову (Відео)

Цікавий дзвінок надійшов з Луцька.

Фото: youtube.com.

Відома телеведуча Яніна Соколова закликала жителя Луцька вивчити українську мову (Відео)

Понад п’ять років тому Анатолій переїхав до Луцька із Кривого Рогу. Протягом останнього часу він почав відчувати злі погляди від місцевих жителів, розповів у прямому ефірі під час онлайн зустрічі відомої телеведучої з шанувальниками

«У 13 році, коли я був першокурсником, навчався на історичному факультеті, коли розпочалися заворушення на Майдані, я, звичайно ж, поїхав туди. Будучи романтиком-першокурсником, хотілося поборотися за свою країну. З того дня минуло сім років й зараз, я проживаючи стільки часу на Західній Україні, відчуваю на собі щось таке, коли на тебе косо дивляться через російську мову. Скажіть будь-ласка, українець повинен бути в голові та серці, в діях чи все ж таки в мові»?

Реклама Google

У відповідь Яніна Соколова зазначила, що абсолютно не розуміє, як може молода людина, любляча свою країну, не вивчити української. 

Ви ж не Азаров, не Янукович і навіть не Арсен Борисович Аваков, яким уже важко цю мову вивчити.

«Ви ж не Азаров, не Янукович і навіть не Арсен Борисович Аваков, яким уже важко цю мову вивчити. Я вважаю єдиною позицією, якщо ти любиш свою країну, то ти поважаєш її мову, ти хочеш нею говорити, навіть якщо у тебе куцо виходить», - сказала журналістка.

 Яніна Соколова розповіла, що має безліч друзів у Луцьку й усі вони розмовляють українською і закликала Анатолія спробувати вивчити українську та запевнила, що йому сподобається.

 

Джерело: youtube.com
Telegram Channel