Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волиняни сплатили понад 15 мільйонів акцизного податку

На Волині зростають надходження акцизного податку

Фото: Інтерфакс.

Волиняни сплатили понад 15 мільйонів акцизного податку

За підсумками одинадцяти місяців 2020 року на Волині зберігається тенденція росту надходжень акцизного податку, - інформує управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області

Зокрема, з початку року в області  до загального фонду державного бюджету сплачено 12 мільйонів гривень, а до спецфонду -3,4 мільйона гривень акцизного податку. Таким чином, надходження акцизного податку до загального фонду держбюджету на 25,4 відсотка перевищують минулорічні показники.

  «Системний контроль та ефективний моніторинг з боку фахівців податкової служби за ситуацією на ринку реалізації підакцизної продукції мають відчутний вплив на стан бюджетних надходжень. В області стабільно зростають показники сплати акцизного податку до бюджетів усіх рівнів. Наприклад, місцеві громади цього року отримали 14,2 мільйона гривень  плати  за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами і майже 1,7 мільйона гривень плати за ліцензії на торгівлю пальним. Понад 117,6 мільйона гривень у місцевих бюджетах – це роздрібний акциз, якого сплачено на 6,4 відсотка більше проти минулорічних показників», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.   

Місцеві громади цього року отримали 14,2 мільйона гривень  плати  за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами і майже 1,7 мільйона гривень плати за ліцензії на торгівлю пальним.

Враховуючи наближення новорічно-різдвяних святкувань у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до волинян з проханням купувати до святкового столу лише лікеро-горілчані вироби, які перебувають у легальному обігу. Наявність акцизної марки встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензії на право реалізації підакцизної продукції у продавця – обов’язкова умова реалізації алкоголю у правовому полі, - наголошують у податковій службі краю.

 Якщо Вам відомі факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів, то про такі випадки варто інформувати   за телефонами  (0332) 777-102 (Головне управління ДФС у Волинській області)  або (0332) 724414 (управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Джерело: Пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області
Telegram Channel