Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ото авторитет! На Рівненщині патрульний став головою громади

Олександр планує розібратися з водою: є центральне водозабезпечення, але воно належно не працює.

Фото Суспільного.

Ото авторитет! На Рівненщині патрульний став головою громади

Підпорядковуються новому голові 9 сіл

26-річний житель села Деражне змінив патрулювання вулиць Рівного на головування у сільській територіальній громаді. Колишній боєць підрозділу «ТОР» Олександр Лукашець виграв вибори голови громади у рідному селі і на початку грудня заступив на нову посаду, інформує Суспільне Рівне.

26-річний Олександр Лукашець майже три роки служив у підрозділі тактико-оперативного реагування патрульної поліції Рівненщини. 

На фото справа – Олександр Лукашець.
На фото справа – Олександр Лукашець.

 

«Це був, напевно, перший рік моєї служби, що мені запам'яталося, хлопчина біля «Стадіо» на вулиці Коперника з гранатою бігав і кричав, що підірве. Ми були на тій ситуації і там один із наших колег, Кучерук Валентин, хлопця затримав, повалив, закрив собою. Там сюжет майже для фільму», – пригадує Олександр Лукашець.

Минулого тижня колишній патрульний склав ще одну присягу – тепер як голова територіальної громади.

Минулого тижня колишній патрульний склав ще одну присягу – тепер як голова територіальної громади.

«Акліматизувався, колектив хороший. Я вже сміявся, в «ТОРі» була 51 людина і з них 3 дівчини, а тут навпаки – 30, з них 4 чоловіка. То мені трохи незвично», – каже голова Деражнівської громади.

Підпорядковуються новому голові 9 сіл, одне з них – Переписянка, яке залишилося лише на карті.

«В планах у мене... я був би радий, якби за час моєї каденції створити житлово-комунальне господарство, у нас його немає. Розібратися з водою: є центральне водозабезпечення, але воно належно не працює», – каже голова громади.

Крім того, Олександр Лукашець хоче залучати підприємців, які б збагачували громаду та має у планах відновити на території села Деражне парк забутих фігур.

 

 Сам Олександр родом із Деражного. Тому, каже, як ніхто знає, що потрібно для громади. Та додає, що покійний батько теж був тут головою сільради. «Мені хочеться, якби це пафосно не звучало – продовжити в якійсь мірі його справу. Тому що він цим жив», – додає Олександр Лукашець.

Telegram Channel