Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У МОЗ похвалили волинські лікарні

У МОЗ зазначили, що Волинська область є прикладом раціонального розподілу ресурсів під час боротьби з пандемією.

Фото ілюстративне.

У МОЗ похвалили волинські лікарні

Наприкінці минулого тижня відбувся робочий візит першої заступниці міністра охорони здоров’я України Ірини Садов’як до закладів охорони здоров’я Волинської області, у ході якого ознайомились із роботою найбільших медичних закладів регіону та обговорили перспективи їх розвитку

У МОЗ зазначили, що Волинська область є прикладом раціонального розподілу ресурсів під час боротьби з пандемією. Зокрема, Волинська обласна клінічна лікарня у с. Боголюби за короткий проміжок часу переобладнала та забезпечила усім необхідним для надання висококваліфікованої допомоги хворим на COVID-19 волинянам. У закладі облаштовано 177 ліжок для хворих, з яких 168 мають кисневі точки, 142 із централізованою подачею, наявний генератор для підтримання живлення електричного обладнання.

Усього у лікарнях Волинської області розгорнуто 1 526 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію. Завантаженість станом на 7 грудня становить 38,7%, зокрема на стаціонарному лікуванні знаходиться 591 людина.

У МОЗ зазначили, що Волинська область є прикладом раціонального розподілу ресурсів під час боротьби з пандемією.

Кисневим постачанням у регіоні забезпечено 887 ліжок або 58%, при тому, що кисневої терапії потребує сьогодні 290 осіб. У відділеннях інтенсивної терапії знаходиться 47 хворих, з яких на апаратах ШВЛ – 8. Загалом в області забезпечено 133 ліжок у відділеннях інтенсивної терапії.

«Унікальним проєктом в Україні є КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради у м. Луцьк. Заклад, створений 14 вересня 2020 року шляхом приєднання Волинської обласної дитячої лікарні до перинатального центру, дає можливість забезпечити якість та наступність лікувально-діагностичного процесу в наданні медичної допомоги матерям та дітям», – йдеться у дописі.

Також відзначили, що високоспеціалізованим медичним закладом є Ковельське МТМО, перше медичне об’єднання в Україні, де в ЦРЛ відкрито відділення трансплантації, у якому успішно проводяться операції з пересадки нирок, зокрема від посмертного донора. Також проведено 2 трансплантації серця.

Про Баївську амбулаторію сказали, що вона повністю відповідає вимогам інклюзивності. За кошти місцевого бюджету амбулаторію обладнано новим пандусом-під’їздом та підйомником для осіб, обмежених у пересуванні, закуплені таблички зі шрифтом Брайля і тактильна плитка для осіб з вадами зору.

Telegram Channel