Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Із нового року в школах зміниться харчування дітей: яким буде нове меню

У школах покращать меню.

Фото з фейсбуку Олени Зеленської.

Із нового року в школах зміниться харчування дітей: яким буде нове меню

Влада оновила регламент шкільного харчування. Тепер учнів не можна годувати напівфабрикатами та шкідливими перекусами. До того ж, будуть враховані особливі дієтичні потреби дітей

Нові нормативи шкільного харчування наберуть чинності вже з 1 січня 2021 року. Професійна робоча група вже почала працювати над смачним, корисним та збалансованим меню для закладів освіти.

Про це розповіла перша леді Олена Зеленська у фейсбуці, передає 24 канал.
 

За її словами, вже почалася підготовка орієнтовних меню для школярів.

«Щоб створити приклад якісного меню, ми залучили фахівців Міністерства охорони здоров'я України, Євгена Клопотенка, представників громадських організацій, експертів у галузі харчування та дитячих лікарів – ендокринологів і дієтологів»,
– написала Зеленська.

Перша леді України додала, що робоча група нині працює над створенням зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп.

Зокрема, сезонні меню готуються на шість тижнів. «Робота рухається швидкими темпами: вже готові меню сніданків та обідів. Надалі будуть розроблені меню для вечерей, других сніданків і підвечірків», – запевнила Зеленська.

 

 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel