Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Працівники шахти «Бужанська» з вівторка залишаються під землею

А тим часом шахтарі та їхні сім’ї чекають на зарплату, вирішення проблеми з ЄСВ, бо через незарахування цього платежу не можуть оформити пенсій.

Фото bug.org.ua.

Працівники шахти «Бужанська» з вівторка залишаються під землею

Гірники вимагають вирішення наболілих проблем і хочуть працювати у вихідні

Нововолинські шахтарі з понеділка протестують. Сьогодні вони прийшли під адмінбудівлю ДП «Волиньвугілля», вкотре емоційно висловили невдоволення позицією гендиректора і його заступників щодо умов праці та невиплати заробленого.

Мільйонні борги за електроенергію, а відтак вимкнення світла, кількамісячна заборгованість із зарплати, суттєве зменшення вуглевидобутку, зношене підземне обладнання – такі претензії гірники ставили технічному директору Анатолію Головку. Крім цього, вимагали дозволу працювати у вихідні, зокрема в неділю. Мотивація проста: буде можливість збільшити видобуток і заробити. Яке рішення приймуть на «Волиньвугіллі» – час покаже. Адже навіть після робочої зміни гірники не завжди можуть помитися, бо нема теплої води. Економія на всьому. Дожилися…

Адже навіть після робочої зміни гірники не завжди можуть помитися, бо нема теплої води. Економія на всьому. 

Голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович зазначив, що вимоги гірників справедливі, та оптимізму в нього небагато. На попередньо надіслані листи відповіді від профільного міністерства та ОДА поки що не отримали.

На попередньо надіслані листи відповіді від профільного міністерства та ОДА поки що не отримали.

А тим часом шахтарі та їхні сім’ї чекають на зарплату, вирішення проблеми з ЄСВ, бо через незарахування цього платежу не можуть оформити пенсій. І що найголовніше – хочуть знати, як далі функціонуватимуть вугільні підприємства, на що їм сподіватися. Словом, запитань чимало. І, схоже, держава не має наміру найближчим часом дати на них чіткі й конкретні відповіді.

 

 Між тим, гірники шахти «Бужанська» з вівторка залишаються під землею. Неспокійно й у сусідів – на ДП «Львіввугілля», де працівники шахти «Лісова» спустилися під землю, але до роботи не приступили. Вони також вимагають виплати заробітку і погашення боргів.

Telegram Channel