Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинська поліція стверджує, що в Нацпарку «Цуманська пуща» ударними темпами велася незаконна лісозаготівля (Відео)

Сказитися можна!

Фото Національної поліції.

Волинська поліція стверджує, що в Нацпарку «Цуманська пуща» ударними темпами велася незаконна лісозаготівля (Відео)

Одні з останніх рубок зафіксовані 4 і 8 грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та кілька сотень дерев інших порід

Поліція продовжує наводити лад з незаконними порубками лісу: цього разу -  на Ківерцівщині, повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області. 

Сьогодні санкціоновані обшуки провели в одному з сіл Ківерцівського району. Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 246 ККУ. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки. У межах цього провадження уже вилучено 48,5 метрів кубічних деревини, яка передана на відповідальне зберігання. 

Обшуки проводять поліцейські слідчого управління ГУНП в області та оперативники управління стратегічних розслідувань у чотирьох фігурантів кримінального провадження та на їхніх підприємствах. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи підприємств самовільно виписували лісорубні квитки як лісокористувачі та здійснювали незаконну порубку в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» без належних на це дозволів і документів. 

Протягом 2020 року спритники, орендувавши частину ділянок, що належать до «Цуманської пущі», яка є об’єктом природно-заповідного фонду, вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів.

Протягом 2020 року спритники, орендувавши частину ділянок, що належать до «Цуманської пущі», яка є об’єктом природно-заповідного фонду, вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів. Таким чином, тут здійснювалась лісогосподарська діяльність, не пов’язана з цільовим призначенням функціональних зон парку, що є порушенням ЗУ «Про природно-заповідний фонд України». Одні з останніх рубок зафіксовані 4 і 8 грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та кілька сотень дерев інших порід. 

«За попередніми підрахунками, розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд на суцільній рубці головного користування, становить понад 2,5 млн грн. Невдовзі фахівці остаточно порахують суму збитку, в винуватцям будуть оголошені підозри», - повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко. 

Під час обшуків за адресами проживання керівників фірм та місцем фактичного знаходження цих юридичних осіб поліція вилучила також документи, плани насаджень, переліки заходів з поліпшення екологічного стану лісосіки та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність цих осіб щодо незаконної порубки лісодеревини на території «Цуманської пущі». 

Слідчі дії тривають.  

 

Telegram Channel