Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Доба під землею: 14 волинських гірників досі страйкують, їм винні 30 мільйонів гривень

Гірники вимагають повернути заборговану заробітну плату.

Фото Суспільне.Волинь.

Доба під землею: 14 волинських гірників досі страйкують, їм винні 30 мільйонів гривень

14-гірників шахти «Бужанська» не піднялися на поверхню після робочої зміни. Вони оголосили страйк через невиплату заробітної плати, - розповів Суспільному Голова Нововолинської організації профспілки гірників України Сергій Макаров

У Нацполіції Волині повідомили, що через боргування заробленого гірникам, завели кримінальну справу. Йдеться про безпідставну невиплату заробітної плати громадянам більш як за один місяць. Керівництву підприємства загрожує штраф до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до двох років.

Станом на 19:30 9 грудня гірники досі знаходяться у підземному забої.

Гірники вимагають повернути заборговану заробітну плату.

Поки одні шахтарі страйкують під землею, їхні колеги з двох шахт: Бужанської та 9-ї, зібралися на мітинг біля адміністративного корпусу державного підприємства «Волиньвугілля».

Гірники вимагають повернути заборговану заробітну плату. «Вони нас пинають, як того м’яча футбольного, розумієте? В мене дитина, не тільки в мене, в кожного. Бо вони нам не віддають наші гроші разом з цим міністерством своїм київським», - каже працівник шахти Василь Дубінчук. Чоловік розповів, востаннє гроші отримував ще в серпні.

Реклама Google

Зі слів голови Нововолинської організації профспілки гірників України Сергія Макарова, на наземний мітинг зібралося півтори сотні гірників. Загалом волинським шахтарям боргують 68 мільйонів гривень. «Акція виникла спонтанно. Ми просили керівництво ДП «Волиньвугілля» вирішити питання із зарплатами, постачанням електроенергії, соціальними питаннями – відповіді немає. Вимога в шахтарів – звільнити директора», - розповів Сергій Макаров.

Директор ДП «Волиньвугілля» Юрій Ключковський каже, звільнятися з посади не збирається. З його слів, така ж ситуація із виплатою зарплат на шахтах по всій країні.

9-та шахта «Нововолинська» та «Бужанська» - єдині, діючі на Волині. Зі слів Юрія Ключковського, обидві є збитковими. Голова Нововолинської організації профспілки гірників України Сергій Макаров розповів, що в Міненерго прийняли рішення про їх закриття.

Нагадаємо, шахтарі 9 грудня страйкують одразу у кількох регіонах. Як повідомив у себе на сторінці керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, протести нині відбуваються у Києві, Донецьку, Нововолинську та Львові.

Telegram Channel