Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Погуляйко сьогодні не збирається звітувати перед обласною радою

Юрій Погуляйко не хоче нині звітувати.

Фото Волинської ОДА.

Погуляйко сьогодні не збирається звітувати перед обласною радою

Голові ОДА хочуть висловити недовіру

Сьогодні на сесії Волинської обласної ради депутати хотіли, аби голова облдержадміністрації прозвітував про свою роботу. Розпорядився скликати депутатів голова облради Григорій Недопад. Відповідний документ опублікували на сайті представницького органу. 

Однак Юрій Погуляйко заявив, що не буде сьогодні звітувати. Обіцяв це зробити не раніше січня – лютого 2021 року, зокрема, лише після виконання бюджету за 2020 рік та його затвердження Міністерством фінансів.

Про це йдеться в його заяві оприлюдненій на сайті Волинської облдержадміністрації.

Друкуємо її без змін:

«Цієї осені Волинь, як і інші регіони, отримала новообраний депутатський склад обласної ради. І чесно кажучи, сподівався на ефективну співпрацю та конструктивний діалог заради того, для чого кожен з нас сьогодні обіймає свої посади – заради розвитку області та добробуту волинян. Однак, не так сталося, як гадалося. Маємо інший факт «продуктивної» роботи новообраної обласної ради – сьогодні відбудеться позачергова сесія,  яку зібрали за два дні. Бо ж потрібно вирішити дуже важливе питання для розвитку регіону – послухати звіт голови ОДА про виконання бюджету.

У мене питання до депутатів – а де ви були, коли потрібні були кошти на страхування волинських медиків, або коли обвалилася будівля Горохівського психоневрологічного інтернату? І це лише кілька питань з переліку тих, які потребували негайного вирішення! До слова, інтернат ваша комунальна власність. Цікаво, чи хоч один депутат побував там? І не хвилюйтеся, зусиллями команди Волинської ОДА медики  застраховані. Але коли потрібні були кошти на їх страхування, і допомога депутатів обласної ради справді була дуже потрібна – сесія не збиралась, ні за два дні, ні за тиждень.

Хоча усі ви під час передвиборчої кампанії ви усі були великими експертами, «били себе у груди» і розповідали, як правильно боротися з протидією поширення COVID-19, та як використовувати «ковідні» кошти. Чомусь тепер вас це не цікавить.Зрозуміло, що легше йти по телеканалах і розповідати про свої «великі» справи, ніж прийти в кабінет до голови ОДА, чи хоча б зателефонувати та скоординовано вирішити спільні важливі питання.

Реклама Google

До речі, на засідання сьогоднішньої сесії Волинської обласної ради мене не запросили. І взагалі у голови ОДА є робочий графік, який формується не за два дні, а у понеділок ще про скликання сесії ще не йшлося.

Цієї осені Волинь, як і інші регіони, отримала новообраний депутатський склад обласної ради. І чесно кажучи, сподівався на ефективну співпрацю та конструктивний діалог заради того, для чого кожен з нас сьогодні обіймає свої посади – заради розвитку області та добробуту волинян. Однак, не так сталося, як гадалося. Маємо інший факт «продуктивної» роботи новообраної обласної ради – сьогодні відбудеться позачергова сесія,  яку зібрали за два дні. Бо ж потрібно вирішити дуже важливе питання для розвитку регіону – послухати звіт голови ОДА про виконання бюджету.

Прикрим є незнання посадовими особами місцевого самоврядування чинного законодавства, відповідно до якого голови місцевих державних адміністрацій щороку звітують перед відповідними радами з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень за відповідний календарний (бюджетний) рік після його завершення, а саме в році, наступному за звітним. І я обов’язково прозвітую перед депутатським корпусом про виконання бюджету 2020 року, однак, не раніше січня – лютого 2021 року, зокрема, лише після виконання бюджету за 2020 рік та його затвердження Міністерством фінансів України», – так голова ОДА так відреагував на скликання сесії, де, як очікується, йому мають висловити недовіру. 

 

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel