Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Асоціація міст намагається зберегти для громад Волині 200 мільйонів гривень акцизу на пальне

В той же час держава втратить ефективний інструмент боротьби з тінізацією у сфері обігу пального.

Фото АМУ.

Асоціація міст намагається зберегти для громад Волині 200 мільйонів гривень акцизу на пальне

Українські громади – села, селища, міста – занепокоєні тим, що у нещодавно прийнятих Верховною Радою України законах про підтримку підприємців на 2021 рік така підтримка передбачена за рахунок коштів місцевих бюджетів, зокрема за рахунок частини надходжень (13,4%) акцизного податку на пальне

Асоціація міст України продовжує відстоювати для територіальних громад Волині акциз на пальне. Голова Асоціації міст України Віталій Кличко скерував відкрите звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій та груп.

Він від імені Асоціації закликає їх підтримати збереження на постійній основі зарахування до місцевих бюджетів 13,44 % акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Пан Кличко переконаний, що це дозволить не допустити зростання дефіциту місцевих бюджетів та сприятиме забезпеченню фінансової спроможності місцевого самоврядування, як здобутку децентралізації.

До речі, якщо акциз на пальне не лишать у місцевих бюджетах, втрати для громад Волинської області, зі слів консультанта з бюджетних питань Асоціації міст України (проєкт «ПУЛЬС»), Василя Грома, становитимуть понад 200 мільйонів гривень.

Втрати для громад Волинської області, зі слів консультанта з бюджетних питань Асоціації міст України, Василя Грома, становитимуть понад 200 мільйонів гривень.

Українські громади – села, селища, міста – занепокоєні тим, що у нещодавно прийнятих Верховною Радою України законах про підтримку підприємців на 2021 рік така підтримка передбачена за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зокрема, з наступного року припиняється зарахування до місцевих бюджетів частини (13,44%) акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Внаслідок такого рішення громади втратять 7,5 млрд гривень. В той самий час держава втратить ефективний інструмент боротьби з тінізацією у сфері обігу пального.

 

Джерело: Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України
Telegram Channel