Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Газові мережі на Волині обстежувала сучасна мобільна лабораторія

Автомобіль для автоматичного обстеження мережі.

Фото: АТ «Волиньгаз».

Газові мережі на Волині обстежувала сучасна мобільна лабораторія

Упродовж тижня газорозподільні мережі у Луцьку, Ковелі, Горохові, Володимирі-Волинському обстежувала автодіагностична лабораторія на базі автомобіля Toyota Hilux

Усього мобільна лабораторія обстежила понад 270 км та виявила дев'ять підземних витоків газу. Фахівці «Волиньгазу» оперативно ліквідували виявлені пошкодження газопроводів.

Аби газорозподільна система Волині працювала безаварійно і споживачі отримували газ у свої оселі, щороку «Волиньгаз» проводить комплексне-приладове обстеження мереж. Фахівці компанії обходять траси газорозподільної системи – а це понад 7 тис км газопроводів різного тиску – і за допомогою високочутливих приладів виявляють пошкодження газових мереж.

Окрім традиційних способів комплексного приладового обстеження компанія «Волиньгаз» також застосовує інноваційні технології.

Пересувна мобільна лабораторія обстежує мережі в 6 разів швидше, ніж бригада у складі трьох працівників.

Цьогоріч Регіональна газова компанія обладнала три мобільні лабораторії на базі автомобілів Toyota Hilux. В автівках встановлені сучасні прилади французької компанії Gazomat, які дозволяють визначити місця пошкодження труб та витоків газу. Ці прилади фіксують найменшу концентрацію газу на відстані восьми метрів та при швидкості руху автомобілю до 40 км на годину. Одна з таких мобільних лабораторій, яка обслуговує 5 областей західного регіону, приїхала на Волинь, аби обстежити газові мережі.

Бригада мобільної лабораторії з обстеження мереж складається з водія та двох фахівців. Персонал лабораторії пройшов спеціальне навчання по роботі з новітнім обладнанням. Вісім датчиків на бампері аналізують повітря та виявляють наявність в ньому метану. Передбачуване місце пошкодження труби фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Точне місце витоку газу визначає фахівець за допомогою ручного течешукача. На місце пошкодження труби викликають аварійну службу 104 для локалізації аварійної ситуації.

Пересувна мобільна лабораторія обстежує мережі в 6 разів швидше, ніж бригада у складі трьох працівників. Також сам процес обстеження автоматизований, точніший. Автодіагностика може працювати в будь-яку пору року. Завдяки мобільній лабораторії можна заощадити час та зусилля, вчасно локалізовувати витоки та запобігти аварійним ситуаціям.

Джерело: АТ «Волиньгаз»
Telegram Channel