Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Які заходи організують у Луцьку на новорічно-різдвяні свята

Як святкуватимуть у Луцьку.

Фото з відкритих джерел.

Які заходи організують у Луцьку на новорічно-різдвяні свята

Цьогоріч не буде масштабних подій, масових ярмарків та концертів, акцент буде на менших локаціях, щоб передати дух Різдва та українських традицій

Цьогоріч Луцьк та приєднані громади готуються до новорічно-різдвяних свят в особливий період. Значна частина заходів відбуватиметься в режимі онлайн, інші будуть організовані з дотриманням протиепідемічних вимог.

Традиційно, окрасою Театрального майдану буде новорічне містечко, прикрашені ялинки. А також різноманітні новорічні інсталяції, мистецький проєкт «Вулиця Різдвяних янголів», фотозони, різдвяний ярмарок виробів майстрів народних ремесел, шопка і дідух.

Новорічні ялинки прикрасять у різних мікрорайонах міста та на територіях міської територіальної громади. Додасть новорічного настрою святкова ілюмінація та освітлення арт-інсталяцій.

До Дня святого Миколая відбудуться благодійні тематичні святкові акції. 19 грудня о 16:30 – урочисте засвічення вогнів головної новорічної ялинки та передача Вифлеємського вогню громаді.

Творчий проєкт «Різдвяна майстерня» цьогоріч можна буде спостерігати на сторінці Палацу культури міста Луцька у фейсбуці. Він триватиме з 19 грудня 2020 року по 18 січня 2021 року.

Лучан та жителів Луцької міської територіальної громади закликали під час відвідування святкових заходів дотримуватись протиепідемічних вимог, зберігати соціальну дистанцію та використовувати засоби індивідуального захисту.

У онлайн форматі відбудеться міжнародний марафон «Бабусине Різдво», конкурс представлення традицій святкування Різдва Христового у різних країнах світу та регіонах України. Захід триватиме з 22 грудня 2020 року до 7 січня 2021 року на офіційній сторінці департаменту культури міської ради у фейсбуці. Також на офіційній сторінці департаменту 25 грудня відбудеться відеопроєкт «Європейське Різдво».

Окрім цього, у соціальних мережах протягом грудня-січня триватиме флешмоб «Засвіти ялинку вдома» та фотоконкурс #тутЄсвята.

Управління туризму та промоції міської ради 5 січня організовує екскурсію «Різдвяний Луцьк». Початок о 15:00 від Центру туристичної інформації та послуг.

5-6 січня відбудеться фінал благодійного проєкту «Чужих дітей не буває».

Традиційні фестивалі відбуватимуться в онлайн режимі на офіційній сторінці департаменту культури у фейсбуці. Так, XXII фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!» триватиме протягом 6-12 січня, 7 січня — відеопроєкт «Українське Різдво», 10 січня — фестиваль «Різдво у Луцьку», цього ж дня о 17:00 — громадська акція «Спільна коляда», 19 січня — фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяні піснеспіви», 14 січня о 18:00 — новорічно-різдвяний колаж «І сталось диво...» (fb-сторінка Палацу культури міста Луцька).

23 січня в Палаці культури міста Луцька відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль-конкурс спортивного бального танцю «Різдвяні зірочки 2021».

Окрім цього, в культурно-мистецьких центрах міста, будинках культури та бібліотеках територіальної громади триватимуть цикли новорічно-різдвяних конкурсів, майстер-класів, виставок, експозицій, інтерактивів, флешмобів, арт-годин тошо, в тому числі онлайн.

З детальною афішею заходів можна ознайомитись ТУТ.

Лучан та жителів Луцької міської територіальної громади закликали під час відвідування святкових заходів дотримуватись протиепідемічних вимог, зберігати соціальну дистанцію та використовувати засоби індивідуального захисту.

 

Джерело: Луцька міська рада
Telegram Channel