Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
В Албанії застрелили порушника комендантської години. У столиці - протести

Протестувальники жбурляли в правоохоронців каміння, а ті застосували сльозогінний газ і водомети.

Фото ВВС Україна.

В Албанії застрелили порушника комендантської години. У столиці - протести

Міністр внутрішніх справ Албанії Сандер Ллєшадж подав у відставку на тлі протестів, що спалахнули в країні через вбивство поліцією порушника комендантської години

 Її в країні ввели для боротьби з пандемією, передає ВВС Україна.

Померлого звали Клодіан Раша, йому було 25. Чоловіка застрелили у вівторок, коли він перебував на вулиці попри заборону.

Правоохоронці кажуть, що вистрелили, оскільки той ігнорував їхні вимоги зупинитися і почав тікати.

Одного поліцейського через інцидент затримали - на нього чекає розслідування.

Міністр внутрішніх справ заявив, що рішення про відставку ухвалив «як людина і як батько», який розділяє біль з родиною померлого.

Міністр внутрішніх справ заявив, що рішення про відставку ухвалив «як людина і як батько», який розділяє біль з родиною померлого. Премʼєр-міністр Албанії Еді Рама напередодні виступив із телезверненням, в якому попросив вибачення перед близькими загиблого.

На його думку, вогонь по порушнику комендантської години був «незбагненним і повністю необґрунтованим», але додав, що встановлювати винних все ж має лише суд.

Опозиція тим часом заявила, що смерть Клодіан Раша є провиною премʼєр-міністра і закликала його подати у відставку. Навесні в країні мають пройти парламентські вибори.

Після вбивства чоловіка жителі Албанії, обурені діями правоохоронців, вийшли на протести: участь в акціях, за оцінками, взяли кілька сотень людей. Вони збиралися під офісами премʼєра і міністра внутрішніх справ і вимагали покарати винних.

Не минулося без сутичок з поліцією. Протестувальники жбурляли в правоохоронців каміння, а ті застосували сльозогінний газ і водомети.

Джерело: ВВС Україна.
Telegram Channel