Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Кабміні повідомили, за яких умов жорсткий карантин буде введено раніше

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото ria.ru.

У Кабміні повідомили, за яких умов жорсткий карантин буде введено раніше

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов зазначив, що уряд вирішить посилити обмежувальні заходи, якщо в Україні щодня виявлятимуть по 32-35 тисяч хворих-19

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов повідомив, за яких умов жорсткий карантин буде введений в Україні раніше 8 січня.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24», передає УНІАН.

Треба думати, що, крім виявлених (хворих), є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується койкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тисяч.

«Зараз ми говоримо про цифру 32-35 тисяч хворих на день. Але треба розуміти, скільки було введено ліжок в covid-пакеті, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень були залучені для подолання коронавірусної інфекції», - сказав він.

Міністр ствердно відповів на репліку ведучої про те, що при виявленні 32-35 тисяч хворих за добу в Кабміні будуть думати, щоб «закривати країну на замок».

Читайте також: 1 614 230 людей вже померли від коронавірусу.

Водночас Немчинов зауважив, що при оцінці епідситуації буде враховуватися заповнюваність лікарняних ліжок для хворих COVID-19.

«Так, але, треба думати, що, крім виявлених (хворих), є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується койкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тисяч. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченням киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на більш ніж 40 тисяч, а в перспективі – на 75 тисяч», - сказав він.

 

Telegram Channel