Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Мешканці приватного сектора Луцька вимагають централізованої каналізації

До кінця збору підписів лишилося 10 днів.

Фото: petition.e-dem.ua.

Мешканці приватного сектора Луцька вимагають централізованої каналізації

Однією з найгостріших проблем приватного сектору є відсутність комунікацій. Це і дорога, і підведені електричні (освітлення) та газотранспортні мережі та, звісно, водопровідна та каналізаційна мережа. І якщо газ і світло мають практично усі, то з водою і каналізацією проблеми значно більші

«Ще до утворення Луцької громади в теперішніх межах, чиновники міськради повідомляли про відсутність централізованої каналізації у близько 80% мешканців приватного сектору. Зараз з доєднанням до Луцька навколишніх сіл, впевнена, що дана проблема має ще більш кричущий характер. Про це йдеться у петиції до Луцької міської ради. 

– Відсутність централізованого водопостачання та каналізації це не лише питання комфорт, а й питання екології, яка в нашому місті, нажаль, в ганебному стані. Адже нечистоти, які потрапляють у вигрібні ями, просочуються в грунт, є місця, де такі зливи під'єднані до дощових зливових мереж. Також вигрібні ями з часом потрібно відкачувати, що тягне за собою значні витрати на їх обслуговування.

На мою думку, сьогоднішнє гостре питання каналізування приватного сектору потрібно вирішувати комплексно. Йдеться про мікрорайони: Дубнівська, Кічкарівка, Вишків, Гуща, Львівська, Вересневе, Ковельська, та прилеглих сільських територій, які увійшли до Луцької ОТГ.

Зокрема, мікрорайон Вишків знаходиться всього за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації як централізована каналізація. Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень.

Прошу затвердити Програму розвитку, реконструкції та ремонту водопровідно-каналізаційного господарства Луцької ОТГ на 2021-2026 роки. 

Луцьк прагне стати європейським містом, а це напряму залежить від умов проживання лучан. Благоустрій міста, реконструкція Театрального майдану – важливі. Але вони повинні «балансуватися» з життєвими потребами міста та інфраструктурними питання.

Будівництво каналізації – справа затратна, але це питання надважливе для подальшого розвитку міста. Прошу затвердити Програму розвитку, реконструкції та ремонту водопровідно-каналізаційного господарства Луцької ОТГ на 2021-2026 роки. Пропоную рухатися у напрямку каналізування поступово: район за районом, вулиця за вулицею. Готова долучитися до комісії по напрацюванню даної програми», - написала у петиції Наталія Грушка.

До кінця збору підписів лишилося 10 днів. Наразі зібрано 117 голосів із 300 необхідних.

Telegram Channel