Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Двом лучанкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Жінкам, які отримали почесне звання «Мати-героїня», передбачено виплату одноразової грошової винагороди (10 прожиткових мінімумів).

Фото Луцька міська рада.

Двом лучанкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Указом Президента України лучанкам Оксані Жулканич та Тетяні Прудяк присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

З цієї нагоди директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода вручила цим жінкам нагрудні знаки.

Реклама Google

«Цінністю нашої держави є міцні й багатодітні сім’ї. Ті, які формують політику сім’ї в нашій державі. В цих сім’ях вчать дітей добру, підтримки та поваги один до одного, - зазначила Вікторія Майборода. - Велика шана і повага саме вам, Матері, які в такий складний економічній час для нашої країни, не боїтеся народжувати та виховувати дітей. Пам’ятайте, ваші діти — основа нашої країни».

Велика шана і повага саме вам, Матері, які в такий складний економічній час для нашої країни, не боїтеся народжувати та виховувати дітей.

Довідково

Особам, які отримали почесне звання «Мати-героїня», передбачено виплату одноразової грошової винагороди, яка провадиться за рахунок коштів Державного бюджету України. Винагорода виплачується у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.

271 лучанка вже удостоєна найвищого звання «Мати-героїня». Була серед них і найстарша — Рудик Ганна Якимівна, якій на момент вручення відзнаки було 99 років.

 Відділ інформаційної роботи міської ради.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel