Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Орли Авакова вдалися до силового розгону наметового містечка підприємців на Майдані Незалежності

Здуріти можна...

Скріншот УНІАН.

Орли Авакова вдалися до силового розгону наметового містечка підприємців на Майдані Незалежності

Застосовувався сльозогінний газ і світлошумові гранати

Правоохоронці знесли понад десять наметів, встановлених учасниками акції на підтримку малих і середніх підприємців «SaveФОП» на Майдані Незалежності в Києві, відбулася сутичка.

Як передає кореспондент УНІАН, спочатку правоохоронці в повному захисному спорядженні почали відтісняти учасників зібрання, а підприємці – розбігатися по сторонах.

Правоохоронці знесли і забрали всі намети, які були встановлені біля сцениМіж правоохоронцями і мітингувальниками розпочалася сутичка, застосовувався сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Між правоохоронцями і мітингувальниками розпочалася сутичка, застосовувався сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Після повалення наметів правоохоронці відступили.

Активісти заявляють, що проводять мирну акцію і що не мають жодної зброї і піротехнічних засобів.

Учасники зібрання не залишають Майдан Незалежності і кричать «Ганьба» правоохоронцям і президенту Володимиру Зеленському.

Організатори акції заявили, що будуть стояти на Майдані і без наметів. Вони звинувачують правоохоронців у тому, що ті «труять газом» мирних підприємців, які відстоюють свої права.

Також вони звинуватили владу Зеленського у «спробі зачистки Майдану».

«Чим ми вам заважаємо на Майдані Незалежності? Тим, що стоїмо на ногах, а не на колінах? Чим ми вам заважаємо, президент Зеленський, уряд, Верховна Рада, правоохоронці? Чому ми не маємо права тут стояти? Чому ми не маємо права проводити тут свій мирний протест?» - заявили організатори акції під час виступу перед учасниками зібрання.

Telegram Channel