Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Мерію Парижа оштрафували через дискримінацію чоловіків

В мерії здивовані штрафом.

Фото: wcu-network.org.ua.

Мерію Парижа оштрафували через дискримінацію чоловіків

У 2018 році в міській раді Парижа на вищі керівні посади призначили 11 жінок і 5 чоловіків. Тепер через дискримінацію останніх мерію оштрафували на 90 тисяч євро

Команді мера-соціаліста Анни Ідальго через таке дорікнула держава й наклала санкції. Вони стосуються відсутності збалансованого просування по службі між чоловіками та жінками. Про це пише Le Monde.

Розрахунки зробило Міністерство державної служби. Там зазначили, що у 2018 році в мерії Парижа серед новопризначених чиновників було 69% жінок.

Реклама Google

«Цей дуже високий показник значно сприяє фемінізації посад у вищому керівництві та менеджменті в місті», — вказано у щорічному огляді збалансованої системи призначень міністерства, введеному у 2013 році.

В уряді зазначають, що такі дії міської влади суперечать меті в 40% призначень на посади людей кожної статі. Відтак мерію оштрафували.

Водночас в Анни Ідальго здивовані штрафом. Там кажуть, що намагалися збалансувати кількість жінок і чоловіків на управлінських посадах.

«Парадоксально дорікати нам у цих призначеннях, які дозволяють надолужити згаяне», — каже Антуан Гійю, помічник Анни Ідальго, який відповідає за кадри.

Водночас в Анни Ідальго здивовані штрафом. Там кажуть, що намагалися збалансувати кількість жінок і чоловіків на управлінських посадах.

Нові правила

Le Monde зазначає, що з 2019 року у Франції ухвалили новий закон, що звільняє від штрафних санкцій роботодавців, які призначають занадто багато чоловіків або жінок на посади, якщо це не призводить до дисбалансу між відповідними посадами. Така ситуація зокрема й у міськраді Парижа, де 47% керівників вищої ланки є жінками. Однак це нове положення запрацювало тільки в червні.

Плани Ратуші

Наразі в міській раді міста планують продовжити свої зусилля, щоб досягнути кращого балансу у своєму штаті. Метою, зокрема, є збільшення частки жінок у професіях, традиційно займаних чоловіками. Якщо на місто працює 56% жінок, вони все одно становлять лише 40% інженерів технічних служб і 5% збирачів сміття. Також за мету влада поставила скоротити розрив в оплаті праці, адже наразі серед людей, які працюють на місто, жінки заробляють на 6% менше від своїх колег-чоловіків.

Нагадаємо, територіальні громади на Волині очолюють 6 жінок, що становить 11,1%.

Джерело: Громадське
Telegram Channel