Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині до держбюджету сплачено майже 4 мільярди гривень податків

Суттєве поповнення казни.

Фото: Агрополіт.

На Волині до держбюджету сплачено майже 4 мільярди гривень податків

В області зберігається позитивна динаміка надходжень податків до державною скарбниці

Протягом одинадцяти місяців 2020 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до загального фонду держбюджету 3 мільярди 979 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

До держбюджету волинські платники у звітному періоді сплатили на 17,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік. Таким чином, в області зберігається позитивна динаміка надходжень податків до держбюджету.

Серед чинників, що сприяють росту податкових надходжень, у Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають підвищення якості адміністрування податків та ефективну протидії ризикам несплати.

До держбюджету волинські платники у звітному періоді сплатили на 17,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Безумовно, що відповідальність  і сумління волинських господарюючих суб’єктів – основа стабільного і своєчасного надходження коштів до бюджетів усіх рівнів. Завдяки налагодженому діалогу з представниками реального сектору економіки  процес наповнення бюджетів прогнозований. Зі свого боку фахівці податкової служби забезпечують якісний податковий супровід платників податків та ефективно запобігають ризикам мінімізації  сплати податків певним колом СГД», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Без впровадженню сучасних технологічних рішень у процес обслуговування платників неможливо забезпечити результативний процес адміністрування податків та комфортне виконання податкових зобов’язань платниками.

«Саме тому Державна податкова служба пропонує зручний та сучасний процес обміну інформацією між платниками податків через Електронний кабінет. Період коронакризи лише підтвердив правильність та актуальність  рішень у напрямку цифровізації економіки загалом, зокрема послуг бізнесу з боку контролюючих органів», - підсумувала Світлана Савчук.  

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності і сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та електронний сервіс «InfoTAX».

Джерело: Пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області
Telegram Channel