Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцькій лікарні розповіли, як рятували пацієнту пальці руки, яка потрапила в циркулярку (Фото 18+)

Пацієнту врятували руку.

Фото – Луцька міська лікарня.

У Луцькій лікарні розповіли, як рятували пацієнту пальці руки, яка потрапила в циркулярку (Фото 18+)

Чоловік міг лишитись без кінцівок

У Луцькій міській клінічній лікарні розповіли про пацієнта, який покалічився циркуляркою. Чоловік мав ризик залишитися без пальців, позаяк пришиті кінцівки могли не прижитись. 

Про особливий хірургічний випадок розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці. 

Пацієнта з села Тагачин Турійського району, який покалічився циркуляркою, доставили до лікарні в березні. Тоді операційна бригада рятувала відрізану в ділянці передпліччя руку протягом 6,5 годин. Під мікроскопом зшивали нерви, судини, м‘язи.

Операційна бригада рятувала відрізану в ділянці передпліччя руку протягом 6,5 годин. Під мікроскопом зшивали нерви, судини, м‘язи.

«Також зробили кістковий остеосинтез, тобто, зафіксували переломи кісток металевими конструкціями, - розповідає лікар хірург-ортопед опікового відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці Микола Пемпко,– Згодом стався некроз м‘язів з нагноєнням. Почистили рану, закрили дефект шкіри та м‘яких тканин».

Після того, як загоїлася рана, у червні пацієнту зробили демонтаж, а в липні виконали металоостеосинтез променевої кістки з кістковою пластикою.

Кістки зрослись і тиждень тому лікарі провели реконструктивну операцію з транспозиціі сухожилків, оскільки в пацієнта залишився неврологічний дефект: він міг згинати пальці і кисть, але не міг розгинати. Як жартує сам пацієнт, важко збирати картоплю і яблука.

Реклама Google

«Тому, ті сухожилля, які були збережені, у ході операції «перепідключили» до пошкоджених. Ось тепер, як ви бачите, пальці згинаються і розгинаються. Функція руки фактично відновлена,» - задоволений результатом лікар Микола Пемпко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Луцька міська клінічна лікарня
Telegram Channel