Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Ковелі перевірили піротехнічні засоби

Волинь-нова

У Ковелі перевірили піротехнічні засоби

Для того, щоб новорічні свята пройшли безпечно та без будь-яких надзвичайних подій, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки

Статистика свідчить про те, що у період новорічних та Різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості, або ж взагалі несертифікованих. Так, впродовж трьох місяців зимового періоду 2019/2020 року внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами виникло 18 пожеж, з яких 11 сталися безпосередньо в ніч з 31 грудня на 01 січня 2020 року.

Cаме тому, 16 грудня працівниками Ковельського МРВ У ДСНС України у Волинській області, було проведено рейдові обстеження щодо незаконної реалізації піротехнічних виробів. Під час рейду у реалізаторів було оглянуто сертифікати якості, дату виготовлення і термін придатності піротехнічної продукції. Працівники ДСНС нагадали, що за порушення правил торгівлі, порядку зберігання та перевезення піротехнічних засобів можна понести відповідальність передбачену статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загалом за час перевірки рейдова група не виявила жодного факту продажу незаконної продукції.

Під час рейду у реалізаторів було оглянуто сертифікати якості, дату виготовлення і термін придатності піротехнічної продукції.

Головною метою таких рейдів є забезпечення очищення міста від несертифікованої піротехніки, доведення до населення інформації чи потрібно купувати продукцію сумнівного виробництва. Тому подібні профілактичні рейди триватимуть і надалі, адже вимагають підвищеної уваги при поводженні з ними, особливо дітей.

 

 У разі потреби телефонуйте на екстрений номер Служби порятунку – «101»

Джерело: Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області
Telegram Channel