Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Захоплення автобуса в Луцьку – в ТОПі найрезонансніших подій, які сколихнули світ (Відео)

Резонансні події 2020-го.

Фото 24 канал.

Захоплення автобуса в Луцьку – в ТОПі найрезонансніших подій, які сколихнули світ (Відео)

Показали, найважливіші події 2020 року у відео

2020 рік виявився непростим для людей у всьому світі. Цей період був багатим на різні події, справжні випробування та значущі зміни. 24 канал зробив підбірку відео найважливіших подій, якими жили Україна і світ у 2020 році. Серед резонанснеих подій – захоплення автобуса із заручниками в липні у Луцьку.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані

8 січня: в небі над Іраном розбився український літак Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». На його борту перебувало 176 людей: 67 пасажирів та 9 членів екіпажу, серед них – 11 українців. Спершу влада Ірану не визнавала збиття українського літака. Однак згодом підтвердили, що літак помилково знищили протиповітряні сили країни.

Евакуація українців в Нові Санжари

20 лютого: до України евакуювали українців та громадян інших країн з китайського міста Ухань, де почався спалах коронавірусу. Під охороною поліції їх доправили на територію медцентру «Нові Санжари».

Однак місцеві жителі зустріли українців не радо та влаштували масовий протест – перекривали дороги, палили шини, влаштували сутички з правоохоронцями. В автобуси, де перебували евакуйовані, кидали каміння.

Перший випадок захворювання на коронавірус

3 березня: в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус. Хворим виявився чоловік, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівецької області. Його одразу госпіталізували, а дружина залишилась на самоізоляції вдома. Однак через протест мешканців будинку жінку згодом забрали на обсервацію до лікарні.

Новий уряд

4 березня: в Україні оновили склад Кабінету Міністрів. Посаду прем'єр-міністра обійняв Денис Шмигаль. Президент Володимир Зеленський пояснив, що попередній уряд Олексія Гончарука мав багато здобутків, але наголосив на прогалинах. За відставку старого складу Кабміну проголосували 353 народних обранці.

Введення карантину через пандемію COVID-19

12 березня: Кабінет Міністрів України оголосив у всій країні карантин через загрозу поширення коронавірусу. Тоді заборонили проведення масових культурних, спортивних та розважальних заходів, а також навчальний процес у школах та університетах.

Піщана буря в Києві

16 квітня: у Києва та на околицях міста здійнялася піщана буря. Через пил у повітрі видимість значно погіршилася. В Ірпені ж сильний вітер зніс частину даху будинку. Причиною таких погодних явищ була зміна клімату, а саме безсніжна зима і відсутність звичної норми опадів.

Обмін полоненими

16 квітня: між Україною та підконтрольними Росії бойовиками Донбасу відбувся черговий обмін утримуваними особами. На Батьківщину з окупованих територій тоді повернулись 20 бранців. Україна натомість передала на непідконтрольні території 14 людей.

Повені у Західній Україні

20 – 21 червня: Західну Україну накрили сильні повені. Негода завдала чималих збитків Буковині, Івано-Франківщині, Закарпаттю та Львівщині. Постраждали також Тернопільська та Вінницька області. Повінь зруйнувала кілометри доріг, сотні житлових будинків та мости.

Захоплення заручників у Луцьку

21 липня: у Луцьку чоловік, який назвав себе «Максим Плохой» (справжнє ім'я Максим Кривош), захопив рейсовий автобус з пасажирами. Він погрожував його підірвати та заявляв, що має вибухівку і зброю.

Захоплення заручників у Луцьку

21 липня: у Луцьку чоловік, який назвав себе «Максим Плохой» (справжнє ім'я Максим Кривош), захопив рейсовий автобус з пасажирами. Він погрожував його підірвати та заявляв, що має вибухівку і зброю.

У Луцьку чоловік, який назвав себе «Максим Плохой» захопив рейсовий автобус з пасажирами і підозрював його підірвати

Катастрофа військового літака АН-26

25 вересня: поблизу Чугуєва у Харківській області під час навчальних польотів розбився військовий літак Ан-26 повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 людей, з яких 26 загинули. Офіційна причина трагедії – втрата швидкості на передпосадковій прямій.

Протести в Білорусі

9 серпня: в Білорусі відбулись вибори президента країни. Основна боротьба проходила між Олександром Лукашенком та Світланою Тихановською. За результатами екзитполів, Лукашенко набрав 79,7% голосів, а Тихановська – лише 6,8%. Такі дані незадовольнили білорусів і вони почали масово виходити на протести.

Ліквідація полтавського терориста

23 липня: полтавський терорист Роман Скрипник з гранатою захопив у заручники начальника поліції в Полтавській області Віталія Шияна. Згодом він відпустив поліцейського, а сам втік у ліс. Пошуки Скрипника тривали тиждень, в результаті під час ліквідації спецназом зловмисник підірвався на власній гранаті.

 

Катастрофа військового літака АН-26

25 вересня: поблизу Чугуєва у Харківській області під час навчальних польотів розбився військовий літак Ан-26 повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 людей, з яких 26 загинули. Офіційна причина трагедії – втрата швидкості на передпосадковій прямій.

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel