Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Європейська Солідарність» готова оскаржити в суді призначення Шкарлета міністром освіти – Ірина Геращенко

Скандальний міністр і на посаду потрапив із скандалом.

Фото ВВС Україна.

«Європейська Солідарність» готова оскаржити в суді призначення Шкарлета міністром освіти – Ірина Геращенко

«Європейська Солідарність» вимагає від регламентного комітету Верховної Ради розглянути питання про незаконне призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки через факти неперсонального голосування депутатів.

Фракція готова подавати до суду на нелегітимного міністра.  Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко на сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Вимагаємо від Регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями. Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція готові подавати до суду на нелегітимного міністра», – наголосила представниця «Європейської Солідарності».

Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку.

Вона зазначила, що на вимогу «Європейської Солідарності» та «Голосу» сьогодні відбулася нарада з керівництвом парламенту щодо масових фактів неперсонального голосування, так званого кнопкодавства депутатів.

«В нас є підстави стверджувати, що плагіатора-Шкарлета проголосували з кнопкодавством, чужими картками», – підкреслила Ірина Геращенко.

«Керівництво Верховної Ради визнало, що закони про кримінальну відповідальність за кнопкодавство, про які так кричав Зеленський як про зелені досягнення, – не працюють. Ніхто зі «Слуг» не поніс жодної відповідальності за кнопкодавство», – зауважила депутатка.

Співголова фракції повідомила, що «Європейська Солідарність» запропонує зміни до закону для посилення відповідальності народних депутатів за неперсональне голосування.

Telegram Channel