Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У монастирі від Ковід-19 померло восьмеро монахинь, четверо - в один день

Хвороба у померлих розвивалась дуже стрімко.

Фото Главком.

У монастирі від Ковід-19 померло восьмеро монахинь, четверо - в один день

У монастирі штату Вісконсин, що в США, від коронавірусу померло восьмеро монахинь, четверо з них пішли з життя в той самий день

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на американську пресу та «Голос Америки».

За даними місцевої влади, всі монахині були у віці понад 80 років і належали до католицької конгрегації Шкільних сестер Нотр Дам, все життя працювали вчителями молодших класів. «Попри те, що вони старшого віку, ми не очікували, що вони підуть від нас так швидко, - розповіла сестра Дебра Марі Сіано. - Для нас це було дуже важко».

Попри те, що вони старшого віку, ми не очікували, що вони підуть від нас так швидко.

Видання New York Post пише, що Дебра Марі Сіано - місцева лідерка Шкільних сестер Нотр Дам у Центрально-тихоокеанській провінції США. За її словами, у День подяки наприкінці листопада конгрегація дізналась, що одна із сестер захворіла на COVID-19. У наступні два тижні у ще кількох людей цього ж згромадження виявили позитивний тест на коронавірус.

Реклама Google

За даними веб-сайту конгрегації, у середу 9 грудня в монастирі померло двоє сестер, ще двоє пішли з життя через два дні у п'ятницю, і ще через два дні - в понеділок - у закладі померло ще четверо монахинь.

Монастир для літніх сестер, де проживає 88 монахинь, оприлюднив заяву щодо дотримання необхідних заходів безпеки в час пандемії: «Всі рекомендації Центрів із контролю та профілактики захворювань виконуються щодо догляду за сестрами, які захворіли на Ковід-19, і щоб уникнути поширення вірусу, зокрема це включає носіння масок, соціальну дистанцію та миття рук».

Місяць тому в іншому католицькому закладі для літніх людей штату Вісконсин - у монастирі Божої Матері Ангелів, яким опікується Школа святого Франциска - впродовж місяця від коронавірусу померло шестеро монахинь. Про це повідомляли місцеві ЗМІ.

 

 

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel