Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Збірка лучанки Забужко – серед переможців «Книга року BBC-2020»

Премію у номінації Книга року ВВС - Есеїстика - 2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко "Планета Полин".

Фото ВВС.

Збірка лучанки Забужко – серед переможців «Книга року BBC-2020»

BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2020, яку проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Серед переможців – збірка есеїв лучанки Оксани Забужко

Церемонія нагородження транслювалася на сторінці BBC News Україна у Facebook та на каналі YouTube. Трансляція велася з готелю Radisson Blu Hotel у Києві компанією Ukr.Stream - GSS, пише ВВС.

А премію у номінації Книга року ВВС - Есеїстика - 2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин».

Книгою року BBC - 2020 став роман Сергія Сергійовича Saigon «Юпак» (видавництво «Білка»).

У номінації Дитяча книга року BBC - 2020 перемогла книга «Мед і Паштет - фантастичні вітрогони» Уляни Чуби (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»).

А премію у номінації Книга року ВВС - Есеїстика - 2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин» (видавництво «Комора»).

 

Переможець у кожній номінації отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

Говорячи про збірку есеїв Оксани Забужко «Планета Полин», радниця з питань культури ЄБРР та член журі Світлана Пиркало назвала авторку знаковою для України та української літератури:

«Її збірка нарисів збурює цілу низку емоцій: мрійливість, сум, співчуття і насамперед естетичне задоволення. Есеї, написані десять років тому, співзвучні міркуванням сьогодення. А найновіші її тексти дають читачу унікальну можливість бути присутніми при написанні історії, того, що «увійде до хрестоматій».

Telegram Channel