Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні різко зросли ціни на цитрусові: скільки коштують фрукти

Перед святами ціни ростуть.

Фото ТСН.

В Україні різко зросли ціни на цитрусові: скільки коштують фрукти

Зростання цін перед святами – вже тенденція

Напередодні свят ціни на фрукти, які українці традиційно звикли бачити на святковому столі, зросли.

На скільки виросли у ціні цитрусові, розповіли у Сніданку з 1+1. 

Продавчиня Наталя працює на ринку вже 20 років. За її словами, тенденція здорожчання продуктів до Нового року - це традиція. За тиждень мандарини подорожчали на 10%: коштують від 26 до 48 гривень за кілограм. Апельсини за тиждень стали дорожчі на 22%: від 33 до 55 гривень. Але окрім цитрусових, на 10-20% виросли у ціні й ананаси. 

 Апельсини за тиждень стали дорожчі на 22%: від 33 до 55 гривень. Але окрім цитрусових, на 10-20% виросли у ціні й ананаси. 

Економіст Олег Пендзин каже, що українські імпортери підвищують ціни не тому, що вони ростуть на світових ринках. «Коли говоримо про ріст цін напередодні свят, то тут точка зору йде не зі світових ринків, а з формального збільшення попиту», - пояснив він. Зекономити можливо, купуючи за акціями, радить фахівець, або на ярмарках.

Суттєво зекономити можна і на гуртових ринках. Щоправда, такий варіант принесе вигоду, якщо святкувати великою компанією чи родиною. Адже фрукти швидко псуються.

Реклама Google

Як повідомлялося, ціна святкового столу до Нового року-2021 для родини із 4 людей в середньому становитиме 1706 гривень. Киянам доведеться викласти щонайменше 1916,78 грн. Найдорожчими на святкому столі будуть м’ясні продукти, овочі, салат «Олів’є» та шоколадні цукерки. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel