Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку три будинки і два дитсадки лишаться без гарячої води

Холодна вода.

Фото ілюстративне.

У Луцьку три будинки і два дитсадки лишаться без гарячої води

Знову прорвали труби

Сьогодні у Луцьку на вулиці Софії Ковалевської, де через аварію на трубопроводах гарячого водопостачання без гарячої води залишаються три житлові будинки та два ДНЗ, розпочинаються монтажні роботи.

Про це повідомили в пресслужбі Луцьктепла.

Як повідомлялося раніше, через витік від котельні на вул. Вавілова, 6, без гарячої води залишилися житлові будинки за адресами вул. Софії Ковалевської, 52, вул. Верещагіна, 5, вул. Космонавтів, 4 а також ДНЗ №38 (вул. Софії Ковалевської, 53) і ДНЗ №24 (вул. Богомольця, 2).

Після визначення місця витоку та здійснення земляних робіт, стало зрозуміло, що заміна ділянки трубопроводів, де і виник порив, не дасть можливості виправити ситуацію. Відтак було прийнято рішення про цілковиту заміну непридатних для продовження експлуатації мереж гарячого водопостачання між тепловими камерами протяжністю близько 90 м, а разом з тим на ділянці замінити й мережі централізованого опалення, які перебувають у ветхому стані, і на одній з труб яких було виявлено витік.

 Через витік від котельні на вул. Вавілова, 6, без гарячої води залишилися житлові будинки за адресами вул. Софії Ковалевської, 52, вул. Верещагіна, 5, вул. Космонавтів, 4 а також ДНЗ №38 (вул. Софії Ковалевської, 53) і ДНЗ №24 (вул. Богомольця, 2). 

Виконання робіт було ускладнено наявністю інших інженерних мереж, прокладених над лотками теплових мереж. Затримувалося виконання робіт й необхідністю підтримки тиску в мережах централізованого опалення на період здійснення робіт з налаштування внутрішньої системи опалення ДНЗ №24. Завершення цих робіт дозволило працівникам підприємства розпочати роботи з ліквідації витоку на трубопроводах централізованого опалення. Ціллю здійснення цих робіт було запобігання підтопленню лотків, що б дозволило розпочати роботи з монтажу трубопроводів гарячого водопостачання.

Відтак сьогодні, 21 грудня, після завершення підготовчих робіт, розпочинаються роботи з монтажу трубопроводів гарячого водопостачання, які буде завершено впродовж тижня.

Реклама Google

Роботи із заміни трубопроводів централізованого опалення буде розпочато опісля та виконуватимуться почергово для уникнення тривалої зупинки в наданні послуги з централізованого теплопостачання – попередня підготовка труб для заміни; демонтаж старих труб зворотного трубопроводу, монтаж нових підготовлених труб впродовж одного дня; демонтаж труб подавального трубопроводу, монтаж нових підготовлений труб впродовж іншого дня; влаштування ізоляції; закривання лотків; виконання земляних робіт та робіт з відновлення благоустрою.

Джерело: Луцьктепло.
Telegram Channel