Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі хотіли незаконно відремонтувати вулицю за 10 мільйонів бюджетних коштів

Ремонт вулиці в Ковелі.

Фото ілюстративне.

У Ковелі хотіли незаконно відремонтувати вулицю за 10 мільйонів бюджетних коштів

Прокурори домоглися визнання недійсним укладеного із порушеннями Закону договору про проведення за бюджетні кошти в сумі 9,8 млн грн робіт із реконструкції вулиці в Ковелі

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Ковельської місцевої прокуратури та визнано недійсними результати переговорної процедури і договір про закупівлю робіт із реконструкції вулиці, укладений із порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Опрацьовуючи інформацію системи публічних закупівель «PROZORRO», прокурори з'ясували, що один із розпорядників бюджетних коштів Ковельської міської ради ухвалив рішення про укладення договору на проведення робіт із реконструкції вулиці на суму майже 10 млн грн із місцевим суб’єктом господарювання, застосувавши переговорну процедуру закупівлі, яка не могла бути застосована, відтак не провів відкриті торги, як зобов’язує Закон.

 Ухвалили рішення про укладення договору на проведення робіт із реконструкції вулиці на суму майже 10 млн грн із місцевим суб’єктом господарювання, застосувавши переговорну процедуру закупівлі, яка не могла бути застосована.

Таким чином було порушено основні принципи здійснення закупівель, визначені у Законі – принципи максимальної економії та ефективності, добросовісної конкуренції та недискримінації учасників – й обмежено права інших потенційних учасників закупівлі.

У суді першої інстанції прокурори домоглися визнання недійсними результатів переговорної процедури та договору про проведення робіт, проте суб’єкт господарювання оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції пристав на позицію прокуратури, відтак процедуру закупівлі визнано незаконною, а укладений із порушенням вимог Закону договір розірвано.

 

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури
Telegram Channel