Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Київщині, Миколаївщині та Кіровоградщині зафіксували випадки африканської чуми свиней

Ще цієї зарази нам не вистачає!

Фото REUTERS.

На Київщині, Миколаївщині та Кіровоградщині зафіксували випадки африканської чуми свиней

Усі вони датуються груднем 2020 року

Ветеринари зафіксували три випадки захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) в Україні з початку грудня 2020 року – по одному в Кіровоградській, Київській та Миколаївській областях.

Про це повідомляється на сайті проекту «Стоп АЧС» з посиланням на дані Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, інформує УНІАН.

Фахівці Держпродспоживслужби в осередках захворювання вживають заходів з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Зокрема, 10 грудня на території приватного акціонерного товариства «Завальський графітовий комбінат» у Кіровоградській області ветеринари виявили вірус серед домашніх свиней.

Також 17 грудня вірус у диких кабанів був виявлений в мисливському господарстві ТОВ «Оксамит сервіс» в Київській області.

Ще один випадок захворювання АЧС виявлено серед домашніх свиней в приватному секторі в селі Новопетрівське Миколаївської області.

Згідно з повідомленням, фахівці Держпродспоживслужби в осередках захворювання вживають заходів з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Telegram Channel