Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку біля скверу «Профспілок» хочуть будувати торгово-офісний центр: чи дозволять

Профспілки.

Фото Суспільного.

У Луцьку біля скверу «Профспілок» хочуть будувати торгово-офісний центр: чи дозволять

Сквер на Відродження був закладений 40 років тому

У Луцьку біля зеленої зони до профспілкового центру, що на проспекті Відродження, хочуть добудувати торгово-офісний заклад

Про це розповіла Суспільному голова Федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф.

У міській раді містобудівні умови надали та через місяць скасували під час сесійного засідання. За словами голова Федерації, новий торгово-офісний центр вирішили збудувати на території, де нині парковка. Територію огородили парканом.

Містобудівні умови отримали в листопаді, гроші на будівництво вкладає інвестор, – каже Іванна Дубинка-Філозоф.

Нове приміщення запланували звести у чотири поверхи на рівні з нинішнім приміщенням профспілок.

Сквер на проспекті Відродження облаштували в 90-х роках працівники профспілкових організацій, – розповів директор навчально-методичного центру профспілок Волині Валерій Авдасєв.

Нині зелена зона на обслуговуванні в комунальному підприємстві «Парки та сквери Луцька». Його керівник Богдан Феденчук каже, що сквер на Відродження був закладений років 40 тому, коли закладали парк 900-річчя Луцька.

На той час мав до гектара площі, потім відбувалися будівництва, в тому числі і будинку профспілок. Його межа зменшилася до 49 соток. Зараз розробляється проєкт землеустрою, який буде втілений у життя разом із парком 900-річчя Луцька. І межі парку збільшаться із 49 соток до 77 соток. На даний час документи подані на експертизу в Київ.

На підставі чого скасували містобудівні умови начальник управління містобудування та архітектури Луцька Веніамін Туз не прокоментував.

Відмовитися від будівництва чи звертатися до суду вирішуватимуть на зібранні президії профспілок області найближчим часом, розповіла керівниця профспілкової організації Іванна Дубинка-Філозоф,

 

 

 

 

Читати також: Лесин ясен перевтілився в ясеневий сквер

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel