Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«47-й знову в строю»: до Луцька повернули відремонтований після аварії МіГ-29 (Фото)

Крилатий красень.

Фото УкрОборонПрому.

«47-й знову в строю»: до Луцька повернули відремонтований після аварії МіГ-29 (Фото)

Відремонтований МіГ-29 повернувся до пункту постійної дислокації

На луцький аеродром повернувся відремонтований фронтовий винищувач МіГ-29, який отримав суттєві механічні пошкодження під час аварії у Мелітополі у Запорізькій області цьогоріч 10 квітня.

Про це розповіли на сторінці «Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині»» у фейсбуці.

«В якості новорічного подарунка для Севастопольсько-Волинських соколів зі складу 204-ї Севастопольської БрТА ім. Покришкіна, яка дислокується на Луцькому військовому аеродромі, працівники ППО ДП Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу власноруч відремонтували легкий фронтовий винищувач МіГ-29 з бортовим номером «47» зі складу цієї бригади, який отримав суттєві механічні пошкодження під час аварії, яка трапилась на аеродромі Мелітополь у Запорізькій області цьогоріч 10 квітня», – йдеться в дописі.

Літак отримав суттєві механічні пошкодження під час аварії, яка трапилась на аеродромі Мелітополь у Запорізькій області цьогоріч 10 квітня.

У червні літак після невдалого приземлення та, як наслідок, серйозних пошкоджень його комплектуючих, фахівці Льотно-випробувальної станції ДП «ЛДАРЗ» транспортували на виробничу базу підприємства. Під час відновлювального ремонту МіГ-29 фахівці замінили пошкоджені елементи конструкції літака, провели ремонт планера та відновили лако-фарбове покриття винищувача.

Після успішного виконання переліку запланованих робіт авіаційно-ремонтний завод перевірив працездатність усіх систем бойового літака та здійснив випробувальні польоти.

У понеділок, 21 грудня, льотчик зі складу 204-ї Севастопольської БрТА ім. Покришкіна перегнав крилатого красеня із заводського аеродрома Скнилів (Львів) на Луцький військовий аеродром. 

Винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних Сил України. Багатофункціональність МіГ-29 дозволяє використовувати його для виконання задач протиповітряної оборони і для нанесення ударів по наземних цілях.

 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»
Telegram Channel