Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У громаді на Волині відремонтували дорогу лише на папері: з'ясовують де гроші

В документах – цю дорогу заасфальтували.

Фото Суспільного.

У громаді на Волині відремонтували дорогу лише на папері: з'ясовують де гроші

Люди роками просили владу відремонтувати їм 4 вулиці, які стоять у багнюці, але щоразу отримували лише відмовки

Болото жителі околиці міста Володимира-Волинського місять не один десяток років. Але виявилось, що їхня дорога за документами відремонтована, а наявності –  ні.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Місцева жителька Віра Поліщук розповіла, що люди почали шукати, де зникли бюджетні гроші, хто за це має відповідати та коли ж буде ремонт.

Володимирчанин Ігор Матвейчук розповів, що із соцмереж довідався, що вулиці давно заасфальтовані. Йому у соцмережі написав чоловік, мовляв, чого жалієтесь, у вас все заасфальтоване, на сайті Прозоро написано скільки саме грошей витратили. Насправді ж, на жодній з вулиць ремонту не було.

Володимирчанин із соцмереж довідався, що вулиці давно заасфальтовані. Йому у соцмережі написав чоловік, мовляв, чого жалієтесь, у вас все заасфальтоване, на сайті Прозоро написано скільки саме грошей витратили. Насправді ж, на жодній з вулиць ремонту не було.

Місцевий житель Тарас Сватко розповів – аби з’ясувати ситуацію, відправив запити до Володимир-Волинської міської ради. У відповідь були направлені акти виконаних робіт та зведені кошториси по всім 4 вулицям. Відповідно по цим актам були проведені такі роботи, як знімання вже існуючого асфальтобетону, проведення ямкового ремонту на цьому асфальтобетонному покритті. Всі ці акти були підписані усіма уповноваженими особами з боку замовника послуг, підрядника та технічного нагляду. Крім того, на всіх документах проставлені печатки державної казначейської служби, що свідчить про проведені кошти в повному обсязі за виконаними роботами. Чоловік розповідає, що наразі люди мають таку ситуацію, що на папері дорога є проплачені кошти, але насправді всі ці 4 вулиці не бачили асфальту і тут будь-які ремонтні роботи ніколи не були проведені.

Реклама Google

Люди почали вимагати пояснень від чиновників, бо за документами на ремонт витратили майже 700 тисяч гривень. Посадовці, за словами місцевої жительки Лідії Матвійчук, за ці гроші зремонтували іншу дорогу, що з’єднує усі ці вулиці. В офіційні документи внесли неправдиві дані, аби обійти тендер.

Мешканці написали заяву до поліції. У поліції завершили розслідування за фактом підробки документів – матеріали в жовтні направили до суду. Серед підозрюваних - головний комунальник міста та представник технагляду, який і приймав роботу, якої на цих 4-ох вулицях не було.

Заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук розповів, що вже в наступному році до цих об’єктів дійдуть руки, нині ж відбувається формування міського бюджету на 21-ий рік. А новобраний міський голова Ігор Пальонка вважає, що винних потрібно покарати.

Розпочати роботи з ремонту цих 4-ох вулиць планують навесні. Капітального ремонту не обіцяють, - розповів керівник профільного управління міськради Віктор Фіщук. За підрахунками фахівців, щоб заасфальтувати ці вулиці, а це 19 тисяч метрів квадратних треба понад 20 мільйонів гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel