Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцькому зоопарку живе левичка, яку побачити можна буде аж навесні (Фото)

Красунечка Лана.

Фото Павла Березюка.

У Луцькому зоопарку живе левичка, яку побачити можна буде аж навесні (Фото)

П’ятимісячна левичка Лана з листопада мешкає у Луцькому зоопарку. Щоправда, нині вона на карантині, як зазвичай новоприбулі. Однак, як і усі дітлахи, уже чудово адаптувалася до нових умов та взаємодіє з годувальниками, підлаштовуючись під їхні правила поведінки

«Кицю» звіринцю подарували. Вибрали саме Луцький зоопарк, бо читали і чули, що тут підопічним забезпечують гарні умови проживання. Дарувальник – не з Волині, тож він сам приїхав сюди і найперше прийшов, як відвідувач, аби на власні очі переконатися у тому, що тваринкам комфортно.

Левичка народилася у серпні, має паспорт. Попередньому власнику її подарували. На щастя, він за якийсь час зрозумів, що не знає усіх тонкощів вигодовування таких тварин і не впорається із доглядом за хоч і маленьким, однак хижаком. І вже до пошуку постійного житла для своєї улюблениці він підійшов вкрай відповідально – тому левичка переїхала до Луцька.

Левичка народилася у серпні, має паспорт. Попередньому власнику її подарували. На щастя, він за якийсь час зрозумів, що не знає усіх тонкощів вигодовування таких тварин і не впорається із доглядом за хоч і маленьким, однак хижаком

Реклама Google

В адміністрації зоопарку розповіли, що лквиця Даша доволі агресивно реагує на спроби самця Ніка рикнути на малу, в такий спосіб захищаючи Лану. Наразі маля і дорослі (чи, швидше, дуже поважного віку) особини мешкають в окремих сусідніх вольєрах. Однак у зоопарку впевнені, що коли левичка підросте, її вдасться «подружити» зі старожилами, адже леви живуть у дикій природі групами – прайдами.

Щоправда, розводити цих тварин у Луцьку не будуть – Лану стерилізують. Наразі вона мешкатиме в закритому вольєрі, а заходити туди не дозволяють карантинні обмеження для роботи таких закладів через коронавірус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Луцький зоопарк
Telegram Channel