Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Офіс генпрокурора передав справу Татарова з НАБУ до СБУ. В Бюро заявили про порушення закону

Татарову тепер не оберуть запобіжний захід.

Фото ukrinform.ua.

Офіс генпрокурора передав справу Татарова з НАБУ до СБУ. В Бюро заявили про порушення закону

Сьогодні, 24 грудня, Вищий антикорупційний суд мав обрати Татарову запобіжний захід

Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Печерський райсуд столиці зобов’язав Офіс генпрокурора передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу - ДБР. Але, як стверджують у НАБУ, їхні справи може розглядати виключно ВАКС.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила взяти Татарова під варту з альтернативою 10 млн гривень застави. Однак ще до початку засідання суду Офіс генерального прокурора вирішив змінити підслідність і передав кримінальне провадження до СБУ. За даними джерел, відповідне рішення підписав заступник Офіса генпрокурора Олексій Симоненко.

Напередодні Печерський райсуд столиці зобов’язав Офіс генпрокурора передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу - ДБР. Але, як стверджують у НАБУ, їхні справи може розглядати виключно ВАКС. Відповідно, Печерський суд таких рішень ухвалювати не може.

Читайте також: Зеленський пригрів біля себе «рішалу» Януковича і захищає його?

Оновлено. В НАБУ обурилися рішенням Офісу генпрокурора і завили, що закон забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні НАБУ, до інших органів досудового розслідування.

«Таким чином Офіс Генерального прокурора свідомо ухвалив незаконне рішення, яке грубо протирічить вимогам Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у заяві Бюро.

В НАБУ наголосили, що сьогодні о 12:30 ВАКС мав обрати Татарову запобіжний захід. «Щоб унеможливити обрання запобіжного заходу, справу для розслідування передали  СБУ, довівши цей факт до відома прокурорів  САП о 9 ранку», - йдеться у повідомленні.

Telegram Channel