Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українським спортсменам за олімпійське золото в Токіо виплачуватимуть 125 тисяч доларів

Оце так!

Фото REUTERS.

Українським спортсменам за олімпійське золото в Токіо виплачуватимуть 125 тисяч доларів

Солідні винагороди передбачені й за срібні та бронзові медалі

Стали відомі суми державних премій за виграні українськими спортсменами медалі на літніх Олімпійських іграх-2020, які пройдуть наступного року в Токіо.

Розмір грошових винагород за медалі для українських спортсменів не змінився з минулої Олімпіади-2016 в Ріо, як повідомляє «Асоціація спортивних журналістів України» на своєму каналі, інформує УНІАН.

Володарі золотих нагород отримають по 125 тисяч доларів.

Які гонорари отримають українські спортсмени:

Володарі золотих нагород отримають по 125 тисяч доларів.

«Срібло» принесе гонорар у 80 тисяч доларів. 

За бронзові медалі заплатять по 55 тисяч доларів.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, що призові за отримання нагород на Олімпійських іграх включені в суму 2,8 мільярда гривень, яка загалом виділена державою на підготовку та участь українських спортсменів у літніх Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх у 2021 році, підготовку до зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор.

«Кожна Федерація нам надала листи з розрахунками - ми їх запити майже не скорочували. Я вважаю, що підготовка пройде на 100%, і на все нам вистачить коштів», - додав він.

Літні Олімпійські ігри повинні відбутися в Токіо з 24 липня по 9 серпня 2021 року, а Паралімпійські ігри - з 24 серпня по 5 вересня. 

Перенесення ігор відбулося вперше в історії Олімпіади: раніше змагання скасовували тільки в 1916, 1940 і 1944 роках через світові війни.

Telegram Channel