Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лучани просять встановити пам'ятник Степанові Бандері у сквері навпроти прокуратури Волинської області

Пропозиція, таки, доволі неоднозначна...

Ілюстрація azglobus.net

Лучани просять встановити пам'ятник Степанові Бандері у сквері навпроти прокуратури Волинської області

А біля РАЦСУ поставити бронзову скульптуру собаки Хатіко

Лучанин Дмитро Глазунов зареєстрував на сайті міськради електронну петицію наступного змісту:

«Позитивно сприймаю рішення Луцької міської ради реконструювати приміщення РАЦСУ і облаштувати його територію.

Також вважаю за доцільне перенести пам«ятник С. Бандери на вулицю С. Бандери у Луцьку, навпроти прокуратури. Переваги - тематично, самий центр Луцька, велика прохідність. Зробити гідний бюджетний варіант.

Як показала історія, памятник Герою України Степану Бандері на площі біля РАЦСу не потрібен ні лучанам ні самим ініціаторам ідеї.

Герой України Степан Бандера гідний кращої пам'яті.

Його споруджують уже 12 років. Двічі виділяли з бюджету у 2011 та 2014 рр. сумарно 400 тисяч грн. Біля 40 тисяч гривень зібрали активісти. На сьогодні - ні грошей, ні пам'ятника. Щорічно 1 січня у День народження Степана Бандери біля фундаменту з фото збираються декілька десятків людей, підігрітих патріотичними гаслами деяких сумнівних патріотів. Те, що мало би бути гордістю міста стало його соромом. Чому так? Просто за 12 років не знайшлося людини, хто б зміг це організувати. Герой України С. Бандера гідний кращої пам'яті.

На фундаменті, який вже стоїть, я б поставив бронзову скульптуру собаки Хатіко, яка вважається у світі символом вірності. Це недорого, тематично, креативно та в тренді.

Незалежно від того чи набере дана петиція необхідну кількість голосів (громадянська свідомість на вкрай низькому рівні), було в добре, щоб цю думку врахували при розробці концепції облаштування цієї території.

У підсумку отримаємо гарну локацію і вирішення задавненої проблеми», - йдеться в тексті петиції.

Telegram Channel