Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Трагедія на полюванні: волинянин загинув від вистрілу в голову

Трагедія.

Фото - ілюстративне.

Фото: huntmasters.com.ua

Трагедія на полюванні: волинянин загинув від вистрілу в голову

Трагедія сталася 17 квітня 2020 року на території Люб`язівського лісництва приблизно за кілометр від села Гречища Любешівського району

Обвинувачений – мисливець з тридцятилітнім стажем. Карабіном «Маузер-98К» володіє протягом десяти років, зброя була справною, щойно з незначного ремонту. З потерпілим ходив на полювання неодноразово. Цього разу у компанії чоловіки виїхали у ліс поблизу села Гречище Любешівського району. Планували вполювати козулю. Коли приїхали на місце подій, одразу стали збиратись на полювання. Волинянин зарядив свій карабін, спустив пружину з бойового зводу та поклав його на багажник автомобіля. Зауваживши це, спробував перевести запобіжник і в цей момент відбувся постріл. Куля влучила у голову товариша, який від поранення помер одразу. Чоловік відійшовши від шоку, сам повідомив про подію у поліцію. Обвинувачений у скоєному розкаюється, висловив жаль з приводу трагедії.

Волинянин зарядив свій карабін, спустив пружину з бойового зводу та поклав його на багажник автомобіля. Зауваживши це, спробував перевести запобіжник і в цей момент відбувся постріл.

Дружина вбитого у суді розповіла, що вони проживали у Луцьку. Перед Великоднем у квітні 2020 року сім`єю з малолітнім сином приїхали до батька чоловіка у селище Любешів. Про те, що чоловік поїде на полювання вона не знала, але претензій до винуватця трагедії не висувала, просила не позбавляти його волі, не заперечила проти «умовного» покарання.

Днями суд визнав винним волинянина і призначив йому обмеження волі на строк чотири роки зі звільненням від відбування покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення. Також чоловіка позбавлено права полювання строком на три роки.

Джерело: Реєстр судових рішень
Telegram Channel