Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Індонезія першою серед країн імпортуватиме український РК «Нептун»

Про зацікавленість серед іноземних замовників на український ракетний комплекс розказав генеральний конструктор ДержККБ «ЛУЧ» Олег Коростельов.

Фото mil.in.ua.

Індонезія першою серед країн імпортуватиме український РК «Нептун»

Інші країни також зацікавилися ракетним комплексом

Індонезія зацікавлена ракетним комплексом наземного базування РК-360 МЦ «Нептун», роботи по його просуванню на цей ринок проводить ДП СЗТФ «Прогрес», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Про це пише Український мілітарний портал з посиланням на Defense Express.

З Індонезією вже підписано Меморандум про укладення контракту на постачання берегового мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» від ДержККБ «Луч». Таким чином, Індонезія може стати першим закордонним покупцем «Нептуна», який 23 серпня 2020 року було прийнято на озброєння Збройних сил України.

Індонезія може стати першим закордонним покупцем «Нептуна», який 23 серпня 2020 року було прийнято на озброєння Збройних сил України.

Раніше про зацікавленість серед іноземних замовників на український ракетний комплекс розказав Генеральний конструктор ДержККБ «ЛУЧ» Олег Коростельов, але назви потенційних країн він не назвав.

Реклама Google

– Тривають перемовини і не з одною країною. Як правило, це тривалий за часом процес. Замовник придивляється, вимагає гарантій, хоче подивитися на результати випробування у своїй країні, тому що у одних – спекотно, у інших, навпаки – низькі температури. Тому до укладання угоди можуть пройти роки, – сказав в інтерв’ю АрміяInform Олег Коростельов.

Щодо інших новин комплексу, то відомо про завершення співпраці у розробці з українським виробником АТ «АвтоКрАЗ» та перехід на шасі марки TATRA, яке серед іншого використовується на реактивних системах залпового вогню RM-70 Vampire, які замовила Індонезія у чеської компанії Excalibur Army.

Також TATRA Defense Vehicle постачатиме до Індонезії машинокомплекти бронетранспортерів Pandur II для подальшого їх збирання на місцевому підприємстві PT. PINDAD.


Чеські бронетранспортери Pandur II в Індонезії. / Фото: TNI-AD.
 

Певна уніфікація з вже наявними зразками може дозволити Індонезії зменшити подальші витрати на утримання різного типу озброєння, у тому числі якщо відбудеться закупівля ракетного комплексу «Нептун».

Міноборони України та КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку авіаційної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для авіації Повітряних Сил ЗСУ. 

Перспективними носіями нової ракетної зброї називають фронтові бомбардувальники Су-24М. Цей тип літаків вибраний не випадково, оскільки окрім носія його системи можуть забезпечити цілевказання.

Telegram Channel