Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Били струмом, надягали протигаз»: українця катували в російській колонії (Відео)

Олександр Шумков розповів про приниження.

Скрін із відео BBC.

«Били струмом, надягали протигаз»: українця катували в російській колонії (Відео)

Колишній політв'язень Кремля Олександр Шумков розповів про тортури у в'язниці

За його словами, у колонії міста Торжок Тверської області, адміністрація застосовувала проти ув'язнених катування електрострумом.

Про це він заявив у інтерв'ю BBC.

Коли отямився на території РФ, то у ФСБ пройшов через різне – били електричним струмом, надягали протигаз. Як мені потім вже у місцях відбування розповіли, це їхній улюблений метод катувати політичних чи військових в'язнів.

«Адміністрація колонії дивиться, хто з нових засуджених потенційно небезпечний. На прийомі пропонуються - хоча це не назвеш добровільною процедурою - різні приниження», - пригадав Олександр Шумков.

Наприклад, замість туалетного паперу використовувати ганчірку, по якій ходили працівники колонії.

«Я відмовився і за це мене побили. При цьому згадували, що був на Майдані, воював на Донбасі і так далі», - додав колишній в'язень. 

«Коли отямився на території РФ, то у ФСБ пройшов через різне – били електричним струмом, надягали протигаз. Як мені потім вже у місцях відбування розповіли, це їхній улюблений метод катувати політичних чи військових в'язнів. Багато тих, хто відбуває строк у «централах» по 205-й чи 208-й статтях проходили через цю процедуру», - розповів Шумков.

Читайте також: Маленький син залишився сиротою: на Донбасі трагічно загинула молода військова.

Незаконно засуджений в РФ за приналежність до «Правого сектора» політвʼязень Олександр Шумков повернувся до України 24 грудня.

 

Telegram Channel