Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нідерланди допомогли у селі на Волині відкрити музей

У 1501 році село Литовеж отримало Магдебургське право.

Фото Вікіпедія.

Нідерланди допомогли у селі на Волині відкрити музей

Прибузьке село Литовеж, що межує з Львівською областю, може пишатися своєю багатою і цікавою історією. Дізнатися про неї, побачити на власні очі частинку життя предків можна, завітавши в оновлений музей цього села

У його відкритті закладу, який з'явився завдяки проєкту «Відновлення музею – запорука розвитку місцевого», взяли участь доцент кафедри історії України та археології ВНУ ім. Лесі Українки Сергій Панишко, голова громади Олена Касянчук, директори шкіл, педагоги та мешканці Литовежа і сусідніх сіл.

Реклама Google

Метою проєкту є підвищення рівня розвитку місцевого туризму шляхом відновлення діяльності музею, що дасть змогу зберегти багаті надбання навколишніх сіл громади, створить унікальний простір, де тутешні жителі та туристи зможуть збагатитися історичними фактами про минуле не лише Литовежа, а й України в цілому.

Метою проєкту є підвищення рівня розвитку місцевого туризму шляхом відновлення діяльності музею, що дасть змогу зберегти багаті надбання навколишніх сіл громади, створить унікальний простір, де тутешні жителі та туристи зможуть збагатитися історичними фактами про минуле не лише Литовежа, а й України в цілому. Село Литовеж потрапило у число щасливчиків неспроста. Адже даний проєкт реалізується громадською організацією «Побужжя».

Фінансову підтримку отримали через грант Фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Нідерландів. Литовезькі активісти також заручилися підтримкою громадської організації «Розвиток Волині», яка залучена до проєкту «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади».

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel