Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Любешівщині зареєстровано 4 факти шахрайства

Бережіться аферистів!

Фото: Любешівське відділення поліції ГУНПу Волинській області.

На Любешівщині зареєстровано 4 факти шахрайства

Незважаючи на широку профілактично-роз’яснювальну кампанію та регулярні попередження з боку поліції, громадяни через свою неуважність та безпечність потрапляють на гачок аферистів

Кожен знає, що користування всесвітньою мережею Інтернет – це дуже зручно, швидко та вигідно в сенсі спілкування з людьми, пошуку інформації та здійснення покупок чи продаж. На жаль, як показує практика, це не завжди є безпечним. Тому, вже вкотре звертаючись до населення, Любешівське відділення поліції попереджає про найхарактерніші приклади дій сучасних шахраїв та статистику шахрайств.

Реклама Google

Так упродовж грудня місяця 2020 року у Любешівському відділенні поліції зареєстровано 4 факти шахрайства в мережі інтернет. Зокрема, йдеться про те, що невідомі особи виставляють оголошення на продаж товарів за заниженою ціні та переконують скинути завдаток за товар або розрахунок за доставлення товару на банківську картку. На жаль, у таких випадках можна і гроші втратити, і товару не одержати.

Невідомі особи виставляють оголошення на продаж товарів за заниженою ціні та переконують скинути завдаток за товар або розрахунок за доставлення товару на банківську картку.

 Правоохоронці наводять, зокрема, кілька правил щоб запобігти потраплянню на вудочку потенційних шахраїв. Не варто, зокрема, здійснювати поредоплату товару чи відправляти гроші до того, як отримаєте товар... Не можна довіряти фотографіям чеків та фото паспорту продавців які вам можуть надати,  SMS, які можуть надійти на ваш телефон, – завжди треба перевірити баланс самостійно, без допомоги покупця та інших сторонніх людей. Найпростіший спосіб — дзвінок до колл-центру вашого банку за номером телефону, що вказаний на зворотному боці вашої банківської картки. Про це інформує на фейсбук-сторінці Любешівське відділення поліції.

 

Telegram Channel