Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Євросолідарність», «Слуга народу» та ОПЗЖ практично зрівнялись у  рейтингах

Пропрезидентська партія втрачає підтримку виборців.

Фото Russianname.

«Євросолідарність», «Слуга народу» та ОПЗЖ практично зрівнялись у рейтингах

Партія Зеленського втратила одноосібне лідерство, її підтримка зрівнялась із «Європейською Солідарністю» та «ОПЗЖ» (різниця в межах похибки)

Такі дані на підсумковій прес-конференції «Новорічні сподівання і несподіванки: з якими почуттями і думками українці проводжають старий і зустрічають Новий рік» оприлюднили керівники Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Центру Разумкова та КМІСу, передає «Укрінформ».

За даними Центру Разумкова, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партія «Слуга народу» отримала б 26,5% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився. За партію «Європейська Солідарність» готові віддати свій голос відповідно 19,5%. 

За їхніми підрахунками, партія Порошенка після парламентських виборів додала близько 10%, і зараз за неї готові проголосувати 17% тих, хто готовий йти на вибори та визначився.

«Слуга народу», яка на парламентських виборах 2019 року отримала більше 43%, зараз отримала б 18% підтримки. 

За межами 5-відсоткового бар’єру знаходяться партії «Голос», «Українська стратегія Гройсмана», «Свобода», «Удар» та інші. 

Читайте також: Порошенки запросили на ковзанку вихованців дитбудинків.

Про подібні тенденції свідчить і опитування Центру Разумкова, проведене з 4  по 9 грудня. За даними Центру Разумкова, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партія «Слуга народу» отримала б 26,5% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився. За партію «Європейська Солідарність» готові віддати свій голос відповідно 19,5%. 

Загальнонаціональне репрезентативне опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології методом особистого інтерв’ю з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження КМІС проведене з 4 по 8 грудня 2020 року методом телефонного опитування. В обох дослідженнях опитано по 2000 респондентів. Похибка складає 3,3%.

 

Telegram Channel