Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині податківця затримали на отриманні хабаря (Фото)

Волинь-нова

На Волині податківця затримали на отриманні хабаря (Фото)

Відкрито кримінальне провадження

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу УСБУ в області затримали завідувача сектору власної безпеки ГУ ДФС в області на одержанні неправомірної вигоди в сумі 2 000 доларів США.

Правоохоронець вимагав від підприємця та його партнера ці кошти в якості щомісячної плати за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності. 

Слідство вважає, що правоохоронець вимагав від підприємця та його партнера ці кошти в якості щомісячної плати за не створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності. 

Читайте також: Які заборонені предмети ховали в'язні Маневицької виправної колонії (Фото).

У ході досудового розслідування перевірятиметься причетність працівників слідчих підрозділів ДФС до вимагання неправомірної вигоди.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.
У випадку доведення вини підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.
 

 

 

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області
Telegram Channel