Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Субсидії по-новому: що змінилося і хто може отримати пільги

Нові правила.

Фото з фейсбуку.

Субсидії по-новому: що змінилося і хто може отримати пільги

Уряд цього року тричі переглядав програму отримання субсидій

В Україні розширили програму отримання субсидій, а тому її зможу мати більше українців. 

Про це міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла в ефірі «Сніданку з 1+1».

Зокрема, тепер право на субсидію мають ті українці, а також їхні родичі, які працюють за кордоном. Отримати допомогу можна й у тому разі, якщо в сім'ї хтось доглядає за особою з інвалідністю. Легше це зробити стане і тим, хто став безробітним. Адже тепер доходи беруться за останній місяць, а не за пів року, як було раніше.

За словами Лазебної, уряд цього року тричі переглядав програму отримання субсидій. «Ми автоматично повністю перепризначили близько трьом мільйонам домогосподарств субсидії. Крім того, на початку збільшили соціальні норми. Ми зняли такий критерій для отримання виплат, як успадковане майно. Останнє рішення, яке ухвалили у грудні стосується людей, які отримують допомогу з часткового безробіття. Бо є умова - три місяці треба сплачувати єдиний соціальний внесок», - каже вона. 

 Змінилися також і правила подавання документів. «Для тих трьох мільйонів людей, які є в програмі, то для них нічого не змінюється», - наголосила міністерка. 

Заяву можна буде подати лише поштою або ж онлайн на офіційному сайті чи в застосунку «Дія». Управління соцзахисту припинили особисто приймати громадян. «Це пов'язано з реформою децентралізації. У громадах є спеціальні підрозділи, які мають приймати заяви від людей. Це стосується 67 видів допомог. Зокрема, і щодо субсидій», - каже Лазебна. 

Як повідомлялося, газ здорожчає в січні 2021 року: вісім компаній оприлюднили тарифи на наступний місяць. Слід зауважити, що майже у всіх із цих постачальників ціна виросла. Найвища вартість газу поки що у «Львівенергозбуту» - це 10,8 грн за один куб. Вартість блакитного палива не змінилася лише в компанії «Мегават». Вона пропонує платити майже шість гривень за кубометр. До слова, така ж ціна була і грудні. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel