Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Річниця обміну: у катівнях бойовиків на Донбасі залишається 251 українець

Річниця обміну.

Фото – Главком.

Річниця обміну: у катівнях бойовиків на Донбасі залишається 251 українець

У полоні бойовиків дві з половиною сотні українців

На тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики все ще тримають у полоні 251 українця, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Громадське.

Вона закликала міжнародну спільноту до співпраці з Україною у питанні повернення полонених до мирного життя.

«Наразі в катівнях окупанта на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишаються 251 громадянин України. Їх звільнення є надважливим завданням усіх залучених компетентних органів до цього процесу», — зазначила Денісова.

У катівнях окупанта на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишаються 251 громадянин України.

Річниця обміну

Таку заяву Денісова зробила з нагоди річниці обміну полоненими із самопроголошеними «Л/ДНР». Рік тому, 29 грудня 2019-го, відбувся великий обмін утримуваними особами між Україною та «ДНР» і «ЛНР». 

З полону бойовиків тоді повернулися 76 українців, зокрема журналіст Станіслав Асєєв, який перебував у неволі понад 2 роки. СБУ оприлюднила імена всіх звільнених з полону українців: це 12 військових і 64 цивільних.

Реклама Google

У пресслужбі Володимира Зеленського зазначили, що всього звільнили 81 людину, але 5 людей залишилися на непідконтрольній території. У межах обміну Україна передала бойовикам понад 120 людей, ще 17 відмовилися брати участь в обміні. Українська влада зокрема передала колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській у 2014 році, та бразильця Рафаеля Лусваргі.

Джерело: Громадське.
Telegram Channel