Названо найдешевший овоч 2020 року - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.00 € 32.71
Названо найдешевший овоч 2020 року

Фото agronews.ua.

Названо найдешевший овоч 2020 року

Наразі капусту можна вважати лідером за зниженням ціни поточного тижня й найдешевшим овочем минаючого року

Напередодні Нового року несподіванно різко впала ціна на повсякденні овочі, передусім капусту. Наразі капусту можна вважати лідером за зниженням ціни поточного тижня й найдешевшим овочем минаючого року. Середньозважене падіння вартості цього овочу на гурті склало майже 40%, а ціна найдешевших гуртових партій білоголової капусти впала до рекордних 2,5 грн/кг. Про це в огляді ринку капусти повідомляє agronews.ua.

Найбільше здешевшала червоноголова головчаста капуста українського виробництва – на 50%. Наразі її ціна на гурті не перевищує 8 грн/кг. Найдешевші пропозиції йдуть по ціні 7 грн/кг.

Найбільше здешевшала червоноголова головчаста капуста українського виробництва – на 50%. Наразі її ціна на гурті не перевищує 8 грн/кг. Найдешевші пропозиції йдуть по ціні 7 грн/кг. 

Білоголова головчаста капуста здешевшала менше: падіння ціни на неї склало 28,2% й наразі становить у середньому 3,2 грн/кг. При цьому найдешевші партії пропонують за рекордно низькою ціною – 2,5 грн/кг. Найдорожчі вартують 4 грн/кг.

Білоголова рання капуста традиційно дорожча. Наразі цей овоч українського виробництва коштує на гурті у середньому 9 грн/кг. Діапазон цін варіює у коридорі 8-10 грн/кг.

Ціна на савойську капусту впала на третину й наразі становить 10 грн/кг. На пекинську знизилася на 26%, тож її середньозважена ціна на гурті 8,5 грн/кг.

Найдорожче коштує цвітна капуста. Це єдиний різновид цього овочу, який не лише не здешевшав, а навіть здорожчав на 6%. На поточний момент цвітна капуста українського виробництва коштує у середньому на гурті 40 грн/кг.

Усі ціни надано за даними гуртового ринку «Шувар» та стосуються капусти виключно українського виробництва.

Що стосується виробництва капусти в Україні, то в останні роки спостерігається поступове зменшення площ під цим овочем. У той же час, врожайність капусти головчастої в Україні, за даними Державної служби статистика України, збільшується з 2015 року. Така тенденція пояснюється тим, що виробники впроваджують новітні технології вирощування.