Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Держаудитслужба виявила на Волині розтрату державних ресурсів на понад 86 мільйонів

Порушено 13 кримінальних проваджень

Фото: agravery.com.

Держаудитслужба виявила на Волині розтрату державних ресурсів на понад 86 мільйонів

Відшкодовано втрат на суму 27,5 мільйона гривень

Протягом січня – листопада 2020 року фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на понад 86 млн грн та забезпечили відшкодування втрат на суму 27,5 млн грн.

За результатами аудитів, ревізій і перевірок керівники місцевих органів влади, підприємств та організацій прийняли 33 управлінських рішень.

До правоохоронних органів передано 25 ревізійних матеріалів, порушено 13 кримінальних проваджень і 5 особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За допущені фінансові порушення 64 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 – до дисциплінарної відповідальності та одну особу звільнено із займаної посади.

До правоохоронних органів передано 25 ревізійних матеріалів, порушено 13 кримінальних проваджень і 5 особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. З метою відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів аудитори ініціювали перед органами прокуратури, об’єктом контролю та іншими державними органами 5 позовів.

До об’єктів контролю, де виявлені порушення, застосовано 22 заходи впливу у вигляді призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень.

За результатами державних фінансових аудитів об’єкти контролю впровадили 37 пропозицій, з яких 13 спрямовано на досягнення додаткового результату (економічного ефекту) на суму близько 40 млн грн.

Telegram Channel